Защо е нужно нотариусът да заверява подписа на преводача?

| No Comments | No TrackBacks
Това е фейлетон.

Ще отговоря веднага - за да се гарантира, че подписът му е поставен лично от него, т.е. не е фалшифициран. Преводачът несъмнено е малоумно същество, поставено под опека, което не може да отговаря за действията си, затова се налага някой друг да го надзирава и удостоверява подписа му.

 

Това не противоречи на чл. 290 от Наказателния кодекс. Преводачът пак си носи персоналната отговорност за верността на извършения от него превод - никой не оспорва разпоредбите на НК, обаче за собствения си подпис преводачът няма как да носи отговорност по простата причина, че поради умствен дефицит го е предоставил на една или повече посреднически агенции за преводи, с което доброволно е дал съгласието си да му фалшифицират на воля подписа.

 

Сега ревнали някакви преводачи, да реват, «И ние сме като нотариусите!» Е, не е съвсем така. Да сте чули нотариус да си предоставя подписа на посредници? Не сте? Няма и да чуете. Нотариусите не са прости. Никак!  

 

И накрая, за да не си помислите, че противопоставям преводачите на агенциите за преводи, ще добавя, че и агенциите за преводи в България, също като преводачите, са малоумници, поставени на свoй ред под опеката на МВнР. Миналата година вече бившият министър на МВнР ги нахока, че работят некачествено и те като се стреснаха, горките, като се разтичаха да му изпълняват рекетьорските изисквания... Хем хленчат, че с тях няма да се повиши качеството, хем ги изпълняват -  страшна работа!  

 

Към моя блог в blog.bg: http://rennie.blog.bg/


No TrackBacks

TrackBack URL: http://softisbg.com/MTOS-4.32-en/MT-5.2.10/mt-tb.cgi/236

Leave a comment

Powered by Movable Type 5.2.10

About this Entry

This page contains a single entry by Rennie Stoyanova published on April 21, 2013 12:00 AM.

Отговор от Омбудсмана изх. № 2362 от 16.04.2013 was the previous entry in this blog.

Как нотариусите се пазят от фалшифициране на подписите им? is the next entry in this blog.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.