Размисли и разговори (предимно за нашия случай на имотна измама, но не само)

Начало на блога

Обратно към всички Информативни материали

-

2016 Два титула за собственост на едно и също лице  - неуспешен опит за дискусия във фейсбук форум за адвокати. "Чували ли сте за продавач с два валидни титула за собственост - вписан и невписан? За един и същ имот!"

-

06.01.2017 В очакване на постановлението за спиране на ДП-то  Чакаме да получим постановлението, за да разберем какво е основанието за спиране. ДП-то се влачи от 2013 г. Досега два пъти е прекратявано и два пъти - връщано от съда.

 -

07.01.2017  В очакване на постановлението за спиране на ДП-то  Днес публикувах в блога на майка ми статията Имотните измами стареят, но не гинат  от 05.08.2016 г. Тук пише, че сайтът http://www.property-in-bulgaria.bgе бил създаден след международен скандал. На този сайт за първи път намерих информацията, че при продажба на имот се представя последният (актуалният) документ за собственост. И този последен, актуален документ за собственост трябва да е вписан в съответната служба по вписванията, а ако не е вписан, първо да се впише и тогава да се издава нотариалният акт за сделката (чл. 586, ал. 4 ГПК).

-

08.01.2017 В очакване на постановлението за спиране на ДП-то Тук публикувах две стари писма, които бях забравила - до брат ми от деня на разпита на 17.01.2014 и до една журналистка, която уж проявяваше интерес - от 05.07.2014  

-

10.01.2017 В очакване на постановлението за спиране на ДП-то Тук публикувах резултатите и изводите от едно импровизирано проучване по движението на 100 преписки с поредни номера по описа на РП-Плевен за 2013 г. - от 100 сигнала до РП-Плевен половината са били отхвърлени, 27% са били сложени "във фризера" същата година или на следващата, където все още отлежават 3-4 години по-късно, а до внасяне на обвинителен акт се е стигнало само в 4 случая.

 

-

15.01.2017 В очакване на постановлението за спиране на ДП-то Тук в полу-художествена форма публикувам разговор между майка и брат ми и разсъждавам върху това, че никой не се съобразява с отслабналата памет на възрастните хора, пострадали от престъпление. Давам и линк към хубавите инструкции за разследване на документни имотни измами, изложени в книгата на проф. д-р Петър Раймундов "Документни имотни измами". Завършвам с шеговита прогноза за края на ДП-то.

-

02.02.2017 Разговор с приятел във фейсбук
Обясних му всичко - как през 2003 бях принудена да напусна работа след подаване на сигнал за опасност от заразяване с хепатит на чужди граждани и написах книга, за да преодолея психотравмата, как през 2012 Николай Младенов, тогавашният външен министър, рекетира фирмите за преводи, и как само година по-късно, през 2013 майка ми пострада от имотна измама.

-

03.02.2017 Изнасилването на дъщеря ми в Плевен - образец за работа на прокуратура и съд  Изпратено от майка ми на 03.02.2017 до всички прокуратури, съдилищата в Плевен, представителството на ЕК в София, Парламента и БНТ-1 "Открито" (аз съм изнасилената - беше много отдавна, преди 40 години, групово) Тогава всичко приключи за по-малко от година със затвор за трима и финансова компенсация. Сега ако ви изнасилят, има да чакате ... Вж напр. случая с изнасилването на манекенки
След почти 20 г. съд продуцентът Пламен Митрев получи 14 г. затвор:

"В периода октомври - ноември 1997 г. Митрев се свързал с четири жени с предложения за работа - подновяване на договор с френската модна агенция "Метрополитен", рекламни снимки на чорапогащници, кожени палта и за календар. Вместо това те против волята им били закарани във вилата му в с. Градец, където били изнасилвани и предоставяни за развратни действия. За сломяване на съпротивата, жените били пребивани, връзвани с вериги, унижавани. С цел постигане на престъпните си цели Митрев ги заплашвал, че ще бъдат инжектирани със свръхдоза наркотик, залети със сярна киселина, а родителите им ще бъдат убити."

-

16.02.2017 В очакване на постановлението за спиране на ДП-то
Честно казано, аз никога не съм очаквала да си върнем имотите. Мислех, че щом майка ми се е подписала, нямаме шанс. Просто ми беше интересно да разбера как точно е станало. Е, разбрах. Измамата е станала благодарение на една сюрия глупаци на отговорни длъжности - кмет, който не знае как се заверява пълномощно, н-к зем. служба, която не знае как се издава препис, нотариус, който не знае как се провежда нотариално производство. И накрая, върхът на черешката - прокурори, които не знаят как се разследва имотна измама. Незнайковци!

-

27.02.2017 Дочакахме постановлението за спиране Днес следобед получихме прословутото постановление за спиране на ДП-то. Не било от 03.01.2017, нито от предходния ден (както пише на съобщението на сайта на ПРБ), а от ... 17.11.2016! А сега - внимание, дръжте се за стола! - постановлението от 17.11.2016 е изведено на 20.02.2017! Ох, бързина, ох, кеф!

-

02.03.2017 Днес майка ми получи инсулт - гадните номера на прокурорите я съсипаха

-

На 15.03.2017 майка ми почина.

-

06.04.2017 В очакване да възобновят спряното производство Ако успеят да внесат обвинителен акт преди да са изтекли 5 години от измамата, ще бъде истинско чудо.

-

17.04.2017 Разговор във фейсбук с новия ми приятел за нашия случай на имотна измама Той казва, че е завършил право в СУ и работи като адвокат, но говори малко така ...  правно-неграмотно, а накрая се отвори на религия. Иначе е много отзивчив, направо се раздаде. Повече от 6 часа си говорихме. Изписахме към 33 стандартни страници. Беше ни много интересно. 

-


08.07.2017 Разговор с приятел. Тук казвам: Казусът е, че нотариус е приел за документи две хвърчащи листчета - неподписани и невписани. Сметнал е, че са документи за собственост!"

17.07.2017 Разговор с приятели адвокати във фейсбук - за мизерния резултат от поредната консултация с адвокат. "Имах само два въпроса ..."

-


18.07.2017 Разговор във фейсбук с приятел адвокат - за проверката на правото на собственост от нотариуса

-


25.08.2017 Разговор с фейсбук приятелка - за безсмислието на борбата. Казвам, че не се боря, а провеждам нещо като изследване и публикувам резултатите, без да чакам признание. Изпитвам жал към прокурорите, притиснати от грижи за деца и заеми. Приятелката ме предупреждава, че Плевенския съд е вкарал много хора в психиатрии по закона за здравето, точно защото пишат и търсят справедливост.

-

02.10.2017 Разговор във фейсбук със следовател Бойко Атанасов  Говорим си за шведа, дето ритна една българска камериерка - пенсионерка с висше икономическо образование. Няма нито дума за нашия случай на имотна измама, нито за тъпото разследване в Плевен. 

-

25.11.2017 Разговор с приятел във фейсбук - предимно за застрахователната измама, накрая малко и за имотната; споменават се и неговите перипетии с набеждаването за водач на религиозна секта и кражбата на интелектуалната му собственост.

-

18.09.2020 Разговор във фейсбук за чл. 212, ал. 1 НК

-

На баща ми - с любов

 -

На майка ми - с любов

 

-

Обратно към всички Информативни материали

-

Начало на блога

Блогът съдържа 4 части: Документи, Кореспонденция, Информативни материали и Примери за ширещата се правна неграмотност в средите на правосъдната ни система

No TrackBacks

TrackBack URL: http://softisbg.com/MTOS-4.32-en/MT-5.2.10/mt-tb.cgi/1051

Leave a comment

About this Archive

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.