07.01.2017 В очакване на постановлението за спиране на ДП-то

 

Начало на блога

Блогът съдържа 4 части: Документи, Кореспонденция, Информативни материали и Примери за ширещата се правна неграмотност в средите на правосъдната ни система

-

 

03.01.2017 РП-Плевен спират наказателното производство. Пояснение за незапознатите - спирането не е прекратяване. Прави се, когато някой от обвиняемите се укрие или полудее. Сега чакаме да получим постановлението, за да разберем какво е основанието за спиране. ДП-то се влачи от 2013 г. Досега два пъти е прекратявано и два пъти - връщано от съда.

-

 

            Днес публикувах в блога на майка ми статията Имотните измами стареят, но не гинат  от 05.08.2016 г. Тук пише, че сайтът http://www.property-in-bulgaria.bg е бил създаден след международен скандал. Това е официален сайт на Агенцията по вписванията, създаден по европейска програма цел предотвратяване на имотните измами в България чрез разпространяване на информация на три езика - български, руски и английски, за това, как се купува имот у нас.

          На този сайт за първи път намерих информацията, че при продажба на имот се представя последният (актуалният) документ за собственост. И този последен, актуален документ за собственост трябва да е вписан в съответната служба по вписванията, а ако не е вписан, първо да се впише и тогава да се издава нотариалният акт за сделката (чл. 586, ал. 4 ГПК).

           А не като "нашия" нотариус Иванов 007, който е изповядал измамните сделки с горите и нивите на майка ми в Плевенско с предходни, невписани документи при положение, че актуалните документи за собственост на майка ми представляват надлежно вписани нотариални актове. И тръгнал глупакът да обяснява на Валя Ахчиева в националния ефир: "Госпожо, и едното и титул за собственост, и другото. С кое от двете ще извършим сделката, няма значение" Ужас! Такава въпиюща правна неграмотност от опитен, компетентен български нотариус! Направо не е за вярване!

        Въпиющата правна неграмотност на Иванов 007 се толерира от председателя на Нотариалната камара - и предишния (Кр. Катранджиев) и сегашния (Дим. Танев), както и от всички следователи, прокурори и съдии, ангажирани с нашия случай от 2013 г. насам - над 30 на брой. Вече сме 2017 и делото за елементарна документна измама, която  най-лесно се доказва, още е до под кривата круша! Ние във Варна отдавна сме си направили паралелното разследване и сме предоставили всичко на прокурорите - вж Документите, с които е извършена имотната измама От прокуратурата очакваме само да повдигне обвинение, но тях и това ги мързи да направят  - вж Мълчанието на прокурорите..


-

Начало на блога

Блогът съдържа 4 части: Документи, Кореспонденция, Информативни материали и Примери за ширещата се правна неграмотност в средите на правосъдната ни система

-

No TrackBacks

TrackBack URL: http://softisbg.com/MTOS-4.32-en/MT-5.2.10/mt-tb.cgi/964

Leave a comment

About this Archive

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.