02.10.2017 Разговор във фейсбук със следовател Бойко Атанасов

Начало на блога

Този материал е част от Лирически отклонения

-
 

След няколко дни мълчание, дало повод за всевъзможни интерпретации и атаки, днес от Апелативния и Окръжен съд -Бургас и Районен съд-Несебър...
clubz.bg
Nasko Mihajlov
Nasko Mihajlov Не Прокуратурата, прокурора по делото си има Име, да отговаря Той, какво го е мотивирало за да подведе ритащия Българка по такъв член, че да не може тя да може да предяви частен иск. Мисля, че точно така Прокуратурата така отне възможността на отвлечените от "НАГЛИТЕ", да си търсят парите и те останаха за изпълнителите, които са в затвора и " МОЗЪКА " да разполага с тези огромни суми...
Бойко Атанасов
Rennie Todorova Stoyanova
Rennie Todorova Stoyanova Съдът е обяснил, че предложенията на прокуратурата са задължителни за него. Хм, че как така ще са задължителни? Преди време имаше една интересна статия. Тя беше на противоположната тема - "Съдът поправя прокуратурата. Това е абсурд!". Ето линк към нея: http://www.segabg.com/article.php?id=735137 В статията се казваше: "Пълен абсурд е съдът да поправя прокуратурата. Това са уж две независими институции - едната обвинява, а другата стои някъде високо на пиедестала и раздава справедливост." По същата логика, според мен - понеже са две независими институции - няма причини съдиите да се чувстват длъжни да приемат предложенията на прокуратурата.
Великотърновският окръжен съд прекрати и...
Бойко Атанасов
Бойко Атанасов В случая прокуратурата не е обвинила с обвинителен акт лицето извършител а с постановление е освободила извършителя на престъплението от наказателна отговорност и е поискала съда да наложи глоба. Прокуратурата не е повдигнала обвинение нито за хулиганство извършено с особена дързост и цинизъм чл.325,ал.2 от НК , нито за средна телесна или тежка телесна повреда или опит за убийство. За наблюдаващия прокурор Р. Бошнакова е било достатъчно да бъде глобен за гнусното престъпление ,ритане с крак в главата на навелата се да чисти камериерка, която видно от записа изпада в безсъзнание от което е можела и да бъде убита . Е това са близките прокурори на Цацаров , и глоба която дори не е заплатена на съда. Битата е с ограничено право на пострадала и не и е предосатвена възможност да предяви граждански иск. Всичко тава си е чист позор за прокуртурата на Цацаров , навремето за подобно нехайство се уволняваше.
Rennie Todorova Stoyanova
Rennie Todorova Stoyanova Да, "прокуратурата [...] е поискала съда да наложи глоба". Въпросът е, длъжен ли е съдът да изпълни искането на прокурора?
Бойко Атанасов
Бойко Атанасов Съдията може да се произнесе само по обстоятелства по който е бил сезиран от прокурора в материалната си компетентност, иначе ще имаме свръх петитум (свръхпроизнасяне) от съда.
Rennie Todorova Stoyanova
Rennie Todorova Stoyanova Тъй де, ама това не значи, че е длъжен да изпълни искането на прокурора, нали? Примерно, прокурорът казва: "Предлагам освобождаване от наказателна отговорност по чл. 78а", а съдията казва: "Не съм съгласен." Не може ли?
Бойко Атанасов
Бойко Атанасов Да .така е.
Rennie Todorova Stoyanova
Rennie Todorova Stoyanova Добре, но ако е така, значи "обвинителите споразумители" не са единствено виновни и този случай не е "чист позор за прокуртурата на Цацаров , навремето за подобно нехайство се уволняваше", а съдът също трябва да си поеме отговорността - поне наравно с прокуратурата. Така ли е или греша?
Бойко Атанасов
Бойко Атанасов Неслучайно е информационното затъмнение по случая. Компетентните говорител на главния прокурор и на съда мълчат много силно а ние гадаеме какво са сторили.
Бойко Атанасов
Бойко Атанасов От съда може да искаме ефективни присъди когато има обвинителни актове. Нека съда го оставим да бъде съд .
Бойко Атанасов
Rennie Todorova Stoyanova
Rennie Todorova Stoyanova Е, прокурорските актове не са публични, но поне решенията на съда се публикуват. Впрочем, аз не съм чела нито едно от тях по случая с шведа. :) Лека, Бойко!
-

Начало на блога

Този материал е част от Лирически отклонения

No TrackBacks

TrackBack URL: http://softisbg.com/MTOS-4.32-en/MT-5.2.10/mt-tb.cgi/1343

Leave a comment

About this Archive

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.