25.08.2017 Разговор с фейсбук приятелка

Начало на блога

Този материал е част от Лирически отклонения

-

Публикуван в този блог на 25.08.2017 (със съкращения)

Р. Стоянова

- Привет Рени, поздравявам те за упоритостта ти по случая ви. Аз също водя битки срещу прокуратура и съд, дори и полиция.
- Няма как, майка ми загина, без да дочака справедливост, сега аз съм на "фронтовата линия".
- Ей това много ми допадна и хареса:"въпреки че прокурора е взел решението по вътрешно убеждение, то това убеждение не е основано на обективно, всестранно и пълно изследване на всички обстоятелства по делото"
- Аз обаче не мога да разбера защо трябва да се водят битки с институциите, които трябва да съдействат на пострадали от престъпления граждани.
- Защото живеем в държава на абсурдите в която държавните служители повечето не са за местата си.
- Всички така обясняват - с Абсурдистан. Но защо е станало така? Каква е причината?
- Как каква е причината? Цари хаос ненаказаност не носят отговорност, имунитети и още и още.. контролните органи чакат ден да мине друг да дойде..всичко е  тото на тази територия и съд  ипрокурарура и  полиция и на всяка институция. Работя в държавна структура и направо съм отвратена от държавни служители в институциите, че са и некомпетентни и прости  и изковани от зло.
- Но не можеш да напуснеш, нали? Деца, кредити и т.н.? Значи причината е, че хората са един вид поробени от битката за ежедневно оцеляване и нищо не могат да направят. Така проиграваме бъдещето на децата си, за които сега уж се грижим.
- Сега да, ако имам възможност бих се махнала  от тази територия, едва издържам не заради работата си/макар, че и тя е една каша, жал ми е за осъдените как ги съдят без доказателства/ просто няма къде да отида заради заема си.
- Така е. Аз добре, че нямам заеми.
- А децата си не искам да допусна да влязат в държавна служба защото ще им промият мозъците с идиощина. Много искам да ги махна от тази територия, но нямам къде засега. А са учили, млади хубави надеждни но не и тук.
- О, и в частните е същото. Затова всички гледат да са си сами чорбаджии. Но и на това ще се сложи край. Вече затягат примката около частния бизнес. Абе ние как станахме приятелки във фб? По каква линия, че не си спомням?
- Ми не знам, нямам спомен. Аз водя битка за [...] Иначе чета всичко което публикуваш по случая ви.
- Те са два случая - първият е преводачески неуредици, а вторият - имотна измама.
[...]
- Ок, но аз например за имот, земи  или материални движими или недвижими вещи не бих се ядосвала или водила дела.
- О-о, и аз не водя.

- Mи, то няма дело при вас, защото отказват да образуват ДП, но тия битки с прокуратурата и съда какво са?
- ДП-то е образувано. Още през 2013.

- Но го прекратяват и после съда го отменя и така в омагьосан кръг
- Не е чак толкова омагьосан.


- Явно не познаваш отвътре  съдебната система!така ще те въртят до безкрайност докато те омаламощят.. така правят с всички граждани, обикновените.!Освен на принципа на ТОТОто, да улучиш свястен, почтен прокурор или съдия или състав всичко е боклук, незнаещи престъпници в тоги, с имунитет
- О-о, и те са притиснати от заеми и грижи за днешния ден. Жал ми е за тях. Аз просто си правя нещо като научно изследване и си публикувам резултатите. Без очаквания за признание.
- Виж, никой съдия или прокурор не е притиснат от нищо, от никакви заеми или грижи за деня, запомни го от мен.Прави разлика между държавен служител и чиновник и магистрат!Това не е живковото време по което  съдии и прокурори имах страх от партията!Те сега нямат страх от никого, правят си каквото си искат вземат си колкото си искат  от държавата и под масата и нищо неможем да им направим докато се борим поединично
- Не знам защо всички смятат, че съм борец. Аз съм просто изследовател.
- Ми продължавай да изследваш тези, които вероятно са съсипали живота на майка ти, вероятно и твоя за в бъдеще продължавайки в нейна памет, щом не смяташ че се бориш а изследваш..И за какво  са ти  тез изследователски трудове и трупане на информация? Знаеш ли Плевенския съд  колко хора вкара в психиатрии по закона за здравето, точно защото пишат и търсят справедливост? В същност, аз си мисля, че търсиш справедливост заради майка ти, а то било за изследователски труд.
- А-а, точно това е предизвикателството - да пишеш в търсене на справедливост и да избегнеш вкарване в лудницата. 'заради майка ти, а то било за изследователски труд." И двете. Те не си противоречат.

-

Начало на блога

Този материал е част от Лирически отклонения

-

No TrackBacks

TrackBack URL: http://softisbg.com/MTOS-4.32-en/MT-5.2.10/mt-tb.cgi/1309

Leave a comment

About this Archive

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.