"ДаллБогг" ме съди като застрахователен измамник

Начало на блога
 

Този материал е част от Застрахователна измама

-

Публ. на 31.10.2017, дата на посл. актуализация: 24.05.2024

Р. Стоянова

-

Резюме. Тук са публикувани съдебни актове и официална кореспонденция във вр. с едно абсурдно дело, заведено през септ. 2017 от ДаллБогг срещу мен и прекратено след около година поради оттегляне на иска. Моят случай не е единичен - вж материала: 574 дела за прогласяване нищожност на Гражданска отговорност, заведени от един и същ застраховател - ЗАД "ДаллБогг: Живот и здраве" АД, с една и съща искова молба (като тази срещу "мен"). 

      

-


На 25.10.2017, точно на 38-годишнината от сватбата ми, по телефона от РС-Варна ме уведомиха, че има призовка за мен като ответник по дело в Добричкия съд. Помислих, че някой от имотната измама е завел дело за клевета срещу мен, но се оказа, че е от застрах. дружество "ДаллБогг: Живот и здраве". Много се учудих, защото за пръв път чувах името на това дружество.

В пълно недоумение, веднага се свързах с "ДаллБогг". Оттам обещаха да проверят и да ми се обадят. И наистина, след малко ми се обади адв. Тихомир Горанов от Варненската АК. Той ми обясни, че е адвокатът, изготвил исковата молба и каза да не се безпокоя, нямало нищо страшно, просто някой е сключил застрах. договор от мое име и сега трябвало да го развалим.

Това още повече ме разтревожи и аз му изпратих молба за оттегляне на иска от срещу мен. Той не отговори. На 26.10.2017 отидохме с мъжа ми в бюро "Призовки"-Варна и ни дадоха копие от исковата молба и др. документи. Още в градинката пред съда седнахме на една пейка и се зачетохме. Беше пълен шаш! На 11 страници се описваше някакъв страшен измамник - ответникът (аз?!?)

-

Ето всички документи, които получихме на 26.10.2017:  http://www.softisbg.com/rennies_blog/2017/10/syobshtenie_razporezhdane_iskova_molba_polica_s_kradeno_egn.pdf

(ИМ е срещу Рената от с. Росеново, но по недоразумение я получих аз, Ренета от Варна)

-

Отделно само исковата молба във формат, удобен за търсене с Find

(представлява нещо като лош преразказ на "Бизнес дама - собственик на 420 коли ")

-

Отделно само копието от застрах. полица BG/30/117000182705, издадена на 05.01.2017, приложено към исковата молба 

(копието е без заверка '"Вярно с оригинала" и без подпис на застрахователя/брокера)

-
На 26.10.2017 разговарях с юрисконсулта на "ДаллБогг", г-н Иван Велков. Той също каза, че няма нищо страшно. На другия ден пак изпратих молба за оттегляне на иска срещу мен  - този път адресирана и до двамата, адв. Горанов и юрк. Велков.
-
На 27.10.2017 получих имейл от юрк. Велков с прикачени към него два файла. Единият беше  уведомително писмо от изп. дир. на "ДаллБогг", че е налице измама с мои лични данни, затова съм ответник по дело за обявяване нищожност на договора. Към писмото беше приложена декларация, с която се искаше да декларирам, че нямам претенции към застрах. дружество и че благодаря за изясняването на случая.
-
Справка: Типично "споразумение" между "ДаллБогг" и набеден ответник - из Протокол от 02.10.2017 по гр. дело 765.2017 на РС-Силистра: http://www.srs-bg.com/mainmenu/sud_aktove/00635317/765a0217.htm

      
-
На 29.10.2017 изпратих трета молба за оттегляне на иска срещу мен - адресирана до адв. Горанов, юрк. Велков и изп. дир. Младенов. Не можех да разбера, защо толкова настояваха аз, жертвата на измама (кражба на моето ЕГН), да им бъда ответник. Ответникът е измамникът, използвал моите данни! С отделно писмо препратих третата молба и до омбудсмана с молба да се самосезира за нарушени права.
-

На 30.10.2017 намерих информация на сайта на Гаранционния фонд, че на 08.06.2017 е имало ПТП с колата, описана в застрах. полица. Моят адвокат каза, че това наистина е застрахователна измама, но не от друг, а от самото застрах. д-во. Разтреперах се цялата. Цял ден прекарах в телефонни разговори. Ту аз се обаждах, ту на мен се обаждаха. От Комисията за финансов надзор получих имейл, че са регистрирали мой сигнал.
Вечерта на 30.10.2017 около 18 ч. получих имейл от юрк. Велков. Уверяваше ме, че и те, и аз сме потърпевши от застрахователна измама, но нямаше нито дума за оттегляне на иска срещу мен. Отговорих му с 4-та молба за оттегляне на иска срещу мен
-
Пак на 30.10.2017 от КФН ме уведомиха с имейл, че са регистрирали мой сигнал под номер 91-02-1360.
-
На 31.10.2017 отидох в Пътна полиция - Варна и подадох молба до Началника да ми бъде издадено удостоверение, че не съм собственик на кола с номер на рама  VSSZZZ7MZ2V513470, че никога не съм била собственик на никаква кола и че не съм участвала в ПТП с тази кола на 08.06.2017, Протокол за материални щети № 0131717.

-

На 01.11.2017 изпратих още една молба до "ДаллБогг" да оттеглят иска си срещу мен.

-

На 02.11.2017 се обърнах за съдействие към Гаранционния фонд. Кореспонденцията ни е публикувана на адрес:  http://softisbg.com/dannies_blog/10112017.html

.

03.11.2017 (споделено във фейсбук) Един приятел ми каза, че не би издържал на тази МОЯ борба. Казах му, че това не е моя борба. Той не е единственият, който смята, че водя някаква борба, моя си борба. Щот си нямам друга работа сигурно.  И това - по повод супер нелепия случай с въвличането ми в някакво дело по застрахователни измами с гражданска отговорност. Е, извинявайте, ама аз си седя мирно и кротко ... Нищо не правя, бе, нищо! И кола даже нямам. Изведнъж, като гръм от ясно небе получавам призовка като ответник по дело на "ДаллБогг" срещу някакъв страшен застрахователен измамник, на чието име се били водели стотици коли! Това съм била аз!?? Бря! Исковата молба е от 11 страници!! Звучи като обвинителен акт!!! Всъщност обвиненията не са насочени точно срещу мен, а срещу някакво лице с подобно на моето име, моето ЕГН и адрес в в добричко  село, но съдът е издирил мен по ЕГН-то. Веднага се свързвам с  "ДаллБогг" и казвам: "Има някаква грешка! Моля ви, оттеглете иска срещу мен!". "Не, госпожо, не можем, ще ви съдим!"  "Но защо?" - питам.  "Защото сте ответник!" "Не, не съм, аз съм пострадала от кражба на ЕГН!" "Да, така е. И ние, и Вие сме потърпевши от измамна схема. Затова ще Ви съдим. Няма друг начин да се преборим с измамниците" И така, съдят жертва на измамна схема, за да се преборят  със застрахователни измамници, предимно румънски граждани. Вие какво бихте направили на мое място?

.

(тук имаше още доста материали, но случайно се изгубиха)

В крайна сметка ДаллБогг оттегли иска си срещу мен, личните ми данни бяха заличени от регистъра на собственици на МПС-та, причинили ПТП-та, наличен в Информационния център на Гаранционния, а брокерите бяха осъдени да платят 15 000 лв. на КЗЛД с окончателно решение на Върховния административен съд от 16.01.2023 по административно дело № 6431 / 2022 г.

        Междувременно ВКС излезе с Тълкувателно решение № 1/07.03.2019 г. по тълк.д. № 1/2018 г. на ВКС, ОСТК, че Застрахователите вече не могат да твърдят нищожност поради липса на подпис или премълчаване на обстоятелства от застрахования при договор за задължителна застраховка Гражданска отговорност. Така се сложи край на стотиците изфабрикувани дела на "ДаллБогг", в които с копи-пейст се твърдяха едни и същи страшни измами и се искаше прогласяване нищожност на Граждански застраховки поради неистински подпис на застрахования.

 .

Начало на блога
 

Този материал е част от Застрахователна измамаNo TrackBacks

TrackBack URL: http://softisbg.com/MTOS-4.32-en/MT-5.2.10/mt-tb.cgi/2744

Leave a comment

Categories

Pages

Powered by Movable Type 5.2.10

About this Archive

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.