„Бизнес дама" - собственик на 420 румънски коли

Начало на блога
 

Този материал е част от Застрахователна измама

-

Публ. в този блог на 05.11.2017

Р. Стоянова

-

Резюме. По тази "дама" е моделиран образът на ответника в исковата молба, внесена на 08.09.2017 в Добричкия съд против Рената от с. Росеново с моето ЕГН. Деловодителката ме  е идентифицирала по ЕГН-то. Сега се иска аз, Ренета от Варна, да призная пред съда в Добрич, че съм измамница. Всичко това е толкова унизително! Травмирана съм!

-

Източник: Епицентър

4196 | 11 дек. 2012 | 12:40

Регистрирала по 4 автомобила на свое име на ден

-

Находчива „бизнес дама" от Добрич успяла да регистрира на свое име 420 румънски автомобила за една година. Затова Я. Г. бе наказана от районния съд в града с глоба от 1000 лева. Срещу нея е водено разследване от районната прокуратура, че от 2 септември 2009-а до 7 октомври 2010 г. е успяла да запише на свое име толкова много коли.

Я. Г. регистрирала автомобили в сектор „Пътна полиция" към областната дирекция на полицията в Добрич. Прокуратурата обаче предложила на съда да освободи дамата от наказателна отговорност и да й наложи административно наказание глоба. Пред магистратите тя уверила, че съжалява за стореното. Наложената глоба от съда е 1000 лева за неистински декларации. За такова престъпление минималното наказание е глоба, а максималното - затвор до три години.

„Бизнесдамата" попълвала в района на сградата на Пътна полиция необходимите документи и декларации, включително, че самата тя е закупила автомобилите от Румъния в периода от 2 септември 2009-а до 7 октомври 2010 г. В тях описвала, че купувала возилата от различни градове в северната ни съседка и от различни хора. Проверка в масивите на МВР обаче показала, че катаджийката не е напускала Добрич през този период. Жената внасяла документи за регистрация на 4 румънски коли на ден. Има и рекордни дни - като 17 ноември 2009 г., когато е регистрирала около 10 коли от различни марки - „Мерцедес", „Фолксваген", „Форд", джипове. Регистрирала е също камиони и бусове.

Началникът на Пътната полиция в Добрич Жулиян Минев разказа пред „Преса", че няма как катаджиите да се усъмнят в гражданин дори и всеки ден да се реди на опашката за регистрация на автомобили. „Причината е, че у нас няма законодателство, което да регламентира колко коли може да притежава един човек. При положение че документите, които представя в КАТ, са изрядни, ние нямаме причина да се съмняваме", обясни Минев. Той посочи, че всички документи и декларации, които дамата представила в КАТ, са били истински. Подправяла е само тези, които давала на румънците. Тези случаи в Добрич зачестили. Имало и още няколко осъдени като дамата.

Бизнесът с регистрацията на коли на румънци от български граждани у нас процъфтява в Добрич от няколко години. Има жители на града, на чието име се водят по сто и повече возила, собственост на румънци. Процъфтяването на далаверата не е само в Добрич, но и в Силистра. Срещу 500 лева за такава „операция" един румънец спестява доста пари в страната си от данъци и застраховки. След като колата му стане собственост на добричлия, се попълват пълномощни на български и румънски при нотариус в града, българинът плаща данъци и задължителната застраховка „Гражданска отговорност" и пито-платено. В района около Констанца масово колите са с номера от Добрич и Силистра.

Невинаги обаче нашенците са колегиални. Понякога правят фиктивна полица за „Гражданска отговорност", която на пръв поглед изглежда изрядна. Ако обаче стане автопроизшествие в Румъния и тамошните застрахователи потърсят нашите компании за щети, нерядко се оказва, че полица с такъв номер няма. Друг проблем са неспиращите опашки в КАТ-Добрич, където обикновените български граждани чакат по ден, че и по повече за регистрация на собствената си кола. На опашката е изградена цяла организация от „мулета", които от тъмни доби пазят ред за регистрацията на румънските возила. За това получават 50 лв. според осведомени.

 (в. Преса, печатно издание, брой от 337 от 11 декември 2012)

 
-

-

Начало на блога
 

Този материал е част от Застрахователна измама

-

No TrackBacks

TrackBack URL: http://softisbg.com/MTOS-4.32-en/MT-5.2.10/mt-tb.cgi/1372

Leave a comment

About this Archive

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.