Показания на старши експерт от служба "Земеделие"

| No Comments | No TrackBacks

Начало на блога

Блогът съдържа 4 части: Документи, Кореспонденция, Информативни материали и Примери за ширещата се правна неграмотност в средите на правосъдната ни система

-

Това са показанията на старши експерт от ОСЗ гр. Д. Митрополия, отразени в постановление за прекратяване на наказателно производство, без прокурорът да е извел правен извод от тях.

---


"Ваня Спасова Георгиева - старши експерт в Общинска служба „Земеделие" гр. Долна Митрополия. В своите показания същата посо­чила реда по който са били издадени петте скици за недвижимите имоти, предмет на прехвърлителните сделки. Георгиева заявила, че петте скици са изготвени от нея, тъй като е замествала своя колежка - Малинка Гецова. Тяхното съдържание е било изведено от базата данни на т.нар. динамичен регистър, подписани са от Георгиева и са предоставени за заверка на св. Якимова."

Коментар от Ренета Стоянова, дъщеря на пострадалата от имотна измама възрастна жена:

Съгл. чл. 93, т.6 от НК: "Неистински документ" е този, на който е придаден вид, че представлява конкретно писмено изявление на друго лице, а не на това, което действително го е съставило." Казано просто, на документа пише името на едно лице, а пък подписът е на друго. В случая на петте скици е придаден вид, че са изработени и подписани от Малинка Гецова, главен експерт в ОСЗ-Д.Митрополия, а в действителност са изработени и подписани от старши експерт Ваня Георгиева, без да е отбелязано, че е "по заместване".

-

Начало на блога

Блогът съдържа 4 части: Документи, Кореспонденция, Информативни материали и Примери за ширещата се правна неграмотност в средите на правосъдната ни система

No TrackBacks

TrackBack URL: http://softisbg.com/MTOS-4.32-en/MT-5.2.10/mt-tb.cgi/654

Leave a comment

About this Entry

This page contains a single entry by Rennie Stoyanova published on March 18, 2016 1:23 AM.

Показания на н-к служба "Земеделие" was the previous entry in this blog.

Ако бях районен съдия is the next entry in this blog.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.