Полицията спря имотна измама

Начало на блога

Обратно към всички статии и предавания за имотни измами

-

Източник: в-к Факти, 27.08.2010

-

Полицията задържа мъж, който се е опитал да продаде имот с подправен документ. Имотът, който е трябвало да бъде откраднат, е от два парцела в кв. "Редута", оценени за 100 хил. евро. Разследването започнало, след като преди два дни от "Икономическа полиция" в столичното Първо РУП получили сигнал, че при изповядване на сделка с покупко-продажба на недвижим имот нотариусът е установил сериозни несъответствия.

Задържаният с инициали Р.Н., упълномощен да се разпореди с имота, представил протокол-решение на едноличния собственик, който бил гръцки гражданин. На документа бил придаден вид, че е разписан от бизнесмена, но липсвала заверка по надлежния ред и не бил изведен в регистъра под номер (като в нашия случай, бел. блогър). При задържането му в кантората са били взети обяснения от трима брокери, подготвили сделката.

Р.Н. е осъждан и регистриран за различни престъпления, свързани с използване на подправени документи, кражба на МПС и на собственост, сочи справка в системата на МВР.

По случая е образувано досъдебно производство. Мъжът е обвинен за опит да присвои чужд имот с подправен документ. Ако вината му бъде доказана, той може да получи от 2 до 8 години затвор. МВР разследва и евентуални съучастници в подготвената измама.

-


Коментари под статията

Браво на нотариуса.Трябва всички да са като него.

-

Повече такива съвестни служители трябва да има,за да може да се стопират такива случаи-ПОЗДРАВЛЕНИЯ

-

Същата новина в "Днес", 26.08.2010

Пипнаха мъж, пробвал да продаде имот с фалшив документ

Уж бил упълномощен за два парцела в кв. Редута за €100 000
съобщиха от МВР.

До залавянето на измамника се е стигнало, след като преди дни в полицията е подаден сигнал, че при изповядване на сделка с недвижим имот нотариусът е установил сериозни несъответствия в представените документи.

Мъжът, с инициали Р. Н., опитал да продаде имот - два парцела в кв. "Редута", оценени за 100 000 евро.

Представил документ, че е упълномощен да се разпореди с имота, който уж бил разписан от реалния собственик.

В същото време обаче липсвала заверка и не бил изведен в регистъра под номер.

Полицаите установили, че документът е фалшив, а при последвалите действия на място в кантората са били установени и тримата брокери на сделката, които са дали обяснения.

Р.Н. е осъждан и регистриран за различни престъпления, свързани с използване на подправени документи, кражба на автомобили и на собственост, сочи справка в системата на МВР.

По случая е образувано досъдебно производство, а на мъжа е повдигнато обвинение за използването на документ с невярно съдържание.

-

Вж още: Съдебна практика - вписване или невписване в регистъра за нотариални заверки

-

Начало на блога

Обратно към всички статии и предавания за имотни измами

No TrackBacks

TrackBack URL: http://softisbg.com/MTOS-4.32-en/MT-5.2.10/mt-tb.cgi/1846

Leave a comment

About this Archive

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.