13.12.2016 От майка ми до пр. Лещаков

Начало на блога



Блогът съдържа 4 части: Документи, Кореспонденция, Информативни материали и Примери за ширещата се правна неграмотност в средите на правосъдната ни система

-

Subject: Re: писмо по пр. № 1755/2014 на ВТАП
Date: Tue, 13 Dec 2016 14:38:45 +0200
From: Yordanka Naydenova <ynaydenova@softisbg.com>
To: АП В. Търново - официална ПК <ap_vt@vt.prb.bg>



Уважаеми г-н Лещаков,

Благодаря за отговора Ви от 12.12.2016 (приложен), но защо сте написали, че писмото ми е  "с неустановено съдържание", моля? Ето го моето писмо отново:

"Писмото е в отговор на писмо от ОП-Плевен, получено по ел. поща, и е публикувано в интернет на адрес: http://softisbg.com/dannies_blog/08122016-ot-y-naydenova-do-pr-antonova.html

Ако не можете да го отворите, моля да ме уведомите.
Й. Найденова, 83 г.,Варна"

За да го отворите, кликвате с левия бутон на мишката върху линка и - готово, съдържанието веднага се установява.

От друга страна, това писмо не е директно до Вас, а до окр. пр. Антонова от Плевен. До Вас е изпратено копие за сведение, така че и да установите съдържанието му, най-много да го препратите обратно на ОП по компетентност и да забравите за него. Реагирате само на обжалване на акт на ОП. В тази връзка Ви моля да обърнете внимание, че постановленията Ви от 18.09.2015 и от 14.04.2016, с които потвърждавате обжалвани постановления на ОП, които не подлежат на съдебен контрол, са незаконосъобразни - пише го в чл. 200 от НПК (тук бях писала "каза го и върх. пр. Найденов", но го изтрих, бел. моя, Р.С.) .

Освен това писмото с неустановеното от Вас съдържание съдържа все същите стари неща, за които си пишем от две години. Единственото ново е - от октомври т.г., че заверката на съдържанието на пълномощното не е отразена в регистъра на кметството, а самият регистър не е разграфен съгл. образеца в Приложение № 1 към чл. 7, ал. 2 от Наредба № 32 за служебните архиви на нотариусите. Това е било укривано от бившия набл. прокурор повече от 2 години. На 06.10.2016 уведомих новия набл. прокурор за находката в кметския регистъра и някои други подробности. Отговор не получих, както и досега. Списъкът с наши писма - мои и на близките ми, изпратени в помощ на разследването и оставени без отговор от края на 2014 досега, е публикуван на адрес: http://softisbg.com/dannies_blog/malchanieto-na-prokurorite.html

Не знам в кой ЮФ сте учили - не лично Вие, а всички прокурори, ангажирани с моя случай, че по сигнал срещу нотариус Иванов 007 за лъжесвиделство пред надлежен орган (пр. пр. 6989/14 на РП-Плевен) и за съставените от него два нотариални акта - истински по см. на чл. 93, т.6 НК, но с невярно съдържание по см. на ППВС 3/82 (пр. пр. 6100/15 на РП-Плевен) - не може да се образува ново ДП, тъй като в РП-Плевен вече е образувано ДП  2924/13 - на основание чл. 24, ал. 1, т. 6 НПК. Разпоредбата на  чл. 24, ал. 1, т. 6 НПК гласи "срещу същото лице за същото престъпление". Образуваното през 2013 ДП 2924 в РП-Плевен е срещу неизвестен извършител по чл. 212, ал. 1 и то само за едната сделка и то само за пълномощното. Няма нищо общо с продължаваното престъплението на нотариус Иванов 007, което може да е по чл. 290, ал.1 НК, и/или по чл. 311 НК и/или по чл. 282 НК, и/или по чл. 212, ал. 2 НК. А може и въобще да не е от компетентността на РП, а на ОП. Кой да ги огледа тези неща?

Кой да обърне внимание на пропуските в разследването, продължаващо вече 3, 5 години? Това не е ПТП, не е убийство, не е кражба на движима вещ. Това е документна измама, осъществена с документни престъпления по всички звена на веригата от служби и длъжностни лица, издаващи документи за сделки - на кмета "пълномощното", на зем. служба "преписите", на нотариуса "нотариалните актове" и др. Документите са веществените  доказателства.

Три години и половина няма кой да ги разгледа. За улеснение, сме изпратили готови, разработени материали с подчертани пропуски и грешки, а към тях - обяснителни бележки (вж Документите, с които е извършена имотната измама) И за да не каже някой, че съдържанието им е неустановено, сме ги изпратили и на хартия, че даже и с нотариална заверка на подпис и съдържание, с учтиви, почтителни писма до прокурора. А насреща - тишина. Не само се мълчи, но и упорито не се обръща внимание на документите - на веществените доказателства в случая!

На всичко отгоре са произведени и правно-неграмотни произнасяния, като напр.становищата на бившия набл. прокурор за т. нар. препис от решение на ПК и за самите нотариални актове на Иванов 007, които освен че уронват престижа на високо-отговорната Ви и високо-квалифицирана професия, преграждат и пътя ми към търсене на гражданско-правна защита. Как да се обърна към гражд. съд при положение, че 3,5 години прокуратурата не вижда в този фрапантен случай на документна измама с множество документни престъпления нито едно-едничко престъпление, нито едно-едничко нарушение поне? Съдиите ще кажат, госпожо, прокуратурата е установила, че Вие сте продали горите и нивите си напълно законно, какво искате сега? Аз съм една възрастна жена-инвалид, г-н Лещаков. Цялото тяло ме боли, но най-много ме боли душата. Всички действия на прокуратурата досега ми причиняват само болка, болка, болка, силна душевна болка. Вероятно ще умра, без да дочакам справедливост.

Весели Коледни празници,

С уважение към високо-отговорната професия на Прокурора,

Й. Найденова, 83 г., Варна, пострадала от имотна измама, която нотариусът е можел да предотврати, а прокуратурата -да разкрие в рамките на 2 месеца, колкото е първоначалният срок по НПК.
Моя блог, които се води от дъщеря ми: http://softisbg.com/dannies_blog/
(това писмо е написано с помощта на дъщеря ми)

__________________________________________________________

On 12/12/2016 04:00 PM, АП В. Търново - официална ПК wrote:

 

Начало на блога



Блогът съдържа 4 части: Документи, Кореспонденция, Информативни материали и Примери за ширещата се правна неграмотност в средите на правосъдната ни система

No TrackBacks

TrackBack URL: http://softisbg.com/MTOS-4.32-en/MT-5.2.10/mt-tb.cgi/884

Leave a comment

About this Archive

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.