Става ясно защо боксува разследването по нашия случай

Начало на блога

Този материал е част от новините за м. май 2017.  Публикуван е и в раздела за мудното правосъдие и некомпетентните магистрати, както и в "Открито" с Валя Ахчиева за измамата със земите на майка ми - 21.07.2016

-

24.05.2017, посл. актуализация на 03.08.2023

Р. Стоянова

-

Бърз отговор - защото сме жертва на бандата на Куката и Бокса, която се покровителства от прокуратурата.

-

        24.05.2017  Преди около седмица от брат си научих, че по NOVА ТV са съобщили за някакъв плевенски прокурор, който ходел да рекетира заедно с банда мафиоти. Аз нямам телевизор и бях пропуснала събитието, но намерих информацията в интернет с ключови думи "прокурор", "куката" и "бокса" и сега я публикувам тук, в блога на майка ми - в нейна памет.  Може да я изпратя и до прокуратурата по-нататък. Накратко, в края на април т.г. в Плевен е била проведена зрелищна полицейска акция, при която са арестувани тарторите на бандата - Куката и Бокса. Оказва се, че тази банда се занимава не само с рекет, а и с кражба на земи. 

              Това ме заинтригува, защото около 50 дка от нашите откраднати земи се намират в лапите на Иво Бокса (Ивайло Бировски).        

             -

Информация за разбиването на плевенската банда

24.04.2017 Спецакция на ГДБОП в Плевен

24.04.2017 Първи снимки от зрелищния арест на Куката в Плевен

24.04.2017 Извънредно! Прокуратурата и ГДБОП разпространиха подробности за страшната банда на Камен Куката в Плевен

24.04.2017 Екшън в Плевен! Спипали Куката заради изчезването на "хлебаря" Йоско Исаев?
25.04.2017 Кyката бяга по гащи пpез балкон от полицаи c автомати

25.04.2017 Задържаните при спецакцията в Плевен - емблематични фигури в града

25.04.2017 Бандата на Куката биела стопани да продават земята си А нашата земя я взеха без бой - с фалшиви документи и с любезното съдействие на плевенския нотариус Иванов № 007. Като подадохме жалба, прокуратурата взе бандитите под крилцето си и се нахвърли върху пострадалата ми майчица - безпомощна, немощна възрастна жена-инвалид; майка ми почина на четвъртата година от калпавото им разследване.

26.04.2017 Обвиняват Куката за смърт на бизнесмен   Сред арестуваните при акцията в понеделник са дясната ръка на Балбузанов Ивайло Бировски ­ Иво Бокса и Валентин Георгиев­ - Жълтия. Групата действа от няколко години и на практика подлага на терор цяла Плевенска област. Куката открито се хвалел, че ченгетата в града не могат да му направят нищо. Хора от града твърдят, че Балбузанов има изключително добри връзки сред магистрати и висши ченгета. Тези от криминалистите, които все пак посмеели да го разследват, били директно заплашвани, че ги познава много добре и трябва да внимават много. Това налага в планирането и провеждането на акцията да участват само антимафиоти от София. Наред със силовата охрана бандата на Куката върти и мащабни измами със земеделски земи.

26.04.2017 Трима от задържаните при акцията в Плевен остават в ареста

27.04.2017 СПЕЦАКЦИЯТА В ПЛЕВЕН: Задържаните остават в ареста

29.04.2017 КАМЕН КУКАТА - АВЕР НА КУБРАТ ПУЛЕВ И МИТЮ ОЧИТЕ

01.05.2017 НЕДОСЕГАЕМ! Проверяват съдийка за покровителство над Камен Балбузанов

01.05.2017 ДЪРЖАВАТА РУХНА! Докато вървят арестите, е засечен разговор между авер на Балбузанов и местен полицай на висок пост. Мафиотът директно му казал: "Долу има някакви куки, разкарай ги", мислейки, че става дума за плевенски ченгета.
    Любопитният монолог напълно затвърдил подозренията за полицейски чадър. Служители в ГДБОП разказват, че срещу действалата близо година банда на Балбузанов и преди са подавани десетки сигнали за рекет и заплахи. По правило всички те потъвали из папките или директно следвал отказ за разследване.
    Жалби срещу групата на Балбузанов има подадени и в плевенската прокуратура. Те според запознати са по повод масовата кражба на земеделски земи, с която са се занимавали мафиотите. По време на акцията антимафиотите откриват стотици подобни нотариални актове в една от колите на бандата. Схемата, по която групата на Балбузанов набира жертвите, е проста - набелязват земи и издирват собствениците им. След това или ги карат да подпишат пълномощно, или фалшифицират подписите им, че даряват нивите. След като им вземат имотите, ги препродават с добра печалба. Повечето от жертвите са възрастни хора или изпаднали в бедност. Някои от тях давали жалби, но получавали отказ да се образуват дела. Твърди се, че помощ при потулването е оказвала известна съдийка. Тя от години е изключително близка с друг от бандата Валентин Георгиев-Жълтия. По думите на антимафиоти именно Вальо Жълтия е човекът, движел схемата с прилапването на земеделските земи.
    За да прикрият следите си, Куката и Жълтия не вписват никъде своите имена при дарението на нивите. Балбузанов използва като подставени лица млади девойки от Плевен, а Жълтия своята майка. Така за отрицателно време успяват да прилапат хиляди декари "дарени" ниви.

04.05.2017 СМРАЗЯВАЩИ РАЗКРИТИЯ! Камен Куката бил садист от класа! Изкарвал акъла на жертвите с изтръгване на нокти

-

Разследване на NOVA TV за участие на прокурор от ОП-Плевен в бандата на Куката и Бокса

12.05.2017 РАЗСЛЕДВАНЕ НА NOVA: Свързан ли е прокурор с група за рекет? (ВИДЕО)

12.05.2017 Плевенски прокурор вероятно е участвал в групата на Куката

12.05.2017 РАБОТАТА Е МНОГО ДЕБЕЛА! ВИЖТЕ САМО КОЙ ПОКРОВИТЕЛСТВА МУТРИТЕ КУКАТА И БОКСА!
14.05.2017 Разследване в Темата на NOVA: Една криминална история в стил 90-те  Сотир Цацаров се самосезира по случая с плевенския магистрат Димитър Захариев и връзките му с обвинените за рекет. От прокуратурата поискаха кадрите с него и криминално проявените от Плевен.
21.05.2017 СЛЕД РАЗСЛЕДВАНЕ НА NOVA: ВСС проверява изобличен плевенски прокурор

06.06.2017 Арестуваха прокурор в съдебна зала

15.06.2017 Арестът на прокурор в съдебна зала е полицейски произвол, обяви съд

-

За въпросния окръжен прокурор намерих в интернет следната информация:

24 юли 2015 Отстраниха от длъжност прокурор Димитър Захариев от Окръжна прокуратура

03.11.2016 Специализирано звено „Антикорупция" предаде на съд прокурор от Окръжна прокуратура - Плевен

30.11.2016 Прокурорската колегия върна на работа отстранения Димитър Захариев

-

За бандита Ивайло Бировски (Иво Бокса) открих информация, че е луд за връзване

07.09.2011 Викат Камен Куката да усмирява свой авер в ареста Пощурелият Ивайло Бировски гази хора в центъра на Плевен, после вандалства в бензиностанция

-

За Плевен намерих информация, че се е превърнал в истински гангстерски рай:

12.04.2003 ПЛЕВЕНСКАТА ТЕМИДА МЕЖДУ КАРАТИСТА И ЖЪЛТИЯ

2006, "Конфликти", бр. 3: Адът на бомбените атентати - Плевенските теророристи недосегаеми за Темида Публикувам този материал, защото Станимир Георгиев Кожухаров - лъжепълномощникът, който измами майка ми, е бил осъждан по чл. 339, ал. 1 от НК - по данни на адвоката от предяваването на разследването на 13.10.2014. Оттогава насам повече никой не е допуснат да види нито лист от събраните материали - цели две години и 7 месеца. Аз пък не бях допусната дори на това първо и единствено предявяване - под предлог, че уж съм била свидетел.

-

          Доскоро по никакъв начин не можех да си обясня, защо разследването по нашия случай боксува вече близо 5-та година. Покровителството на бандата на Куката и Бокса от прокуратурата е едно логично обяснение за създалото се положение. Най-вероятно обаче покровителството е на по-високо ниво, защото горестоящите прокуратури и ВСС отхвърлят всякакви жалби и молби по нашия случай с объркани, неясни и правно-неграмотни писания.

        Ивайло Бировски (Иво Бокса) не е първият купувач на нашите откраднати земи. Първият купувач е майката на лъжепълномощника. Тя е продала на друг, а той на трети. След образуване на досъдебното производство в РП-Плевен, третият купувач продава обратно на втория, а вторият на първия. Така на 12.02.2014, около година след престъплението, 50-те дка се озовават отново у майката на лъжепълномощника, която веднъж вече ги е била купила и продала през 2013. Седмица по-късно, на 19.02.2014, тя отново ги продава - този път на Иво Бокса. Прокурорите в Плевен мълчат по въпроса - правят се, че не знаят за продажбите, извършени след образуването на ДП-то.

               Майка ми почина на четвъртата година от разследването в Плевен - огорчена, измъчена и разочарована от пренебрежителното отношение на плевенските прокурори и следователи към нея. Нито веднъж възрастта й не беше спомената в нито един прокурорски акт (родена на 06.01.1933, пострадала от имотна измама през 2013, починала на 15.03.2017). Тежкото й здравословно състояние на физическа инвалидност поради деформирани кости и стави след прекарана на младини костна туберкулоза с останал огромен белег от операция по изстъргване на гнилата кост на десния крак, както и развилите се на тази основа възпалителни и дегенеративни процеси, беше грозно иронизирано като "завидна подвижност", не беше извършена съдебно-медицинска експертиза, а представените от нас медицински документи бяха тълкувани от прокурора като доказателство за психическо заболяване. Всичко това беше много, много недостойно. Клетата ми майка беше измъчвана да си "признае", че е ходила в някакво затънтено разградско селце да заверява пълномощно за продажба на всичките си земи в Плевенско и понеже не си "признаваше", я обвиняваха, че била пречела на разследването. Лишавана беше от повереник в мое лице. Неописуемо ужасни преживявания и то в продължение на години! Аз самата съм силно травмирана. И аз вече не съм млада...

                 Добре поне, че Съдът в Плевен се произнесе разумно:

"РП-гр. Плевен изцяло пренебрегва тези факти, които съдът намира за достатъчни за търсене на наказателна отговорност на повече от едно лице" (цитатът е от Определение на РС-Плевен - 01.02.2016)

И още:

"Основният въпрос в настоящото производство е свързан не толкова със събирането и проверката на доказателствата, в случая гласни и писмени, а с тяхната преценка. Показанията на свидетелката (майка ми, б.м.) са   неизменни,   непроменени   и   установяващи   едни   и   същи   факти   и обстоятелства   от   началото   на   досъдебното   производство   и   до   настоящия момент.  Няма основание да не се вярва на показанията на пострадалата. Прокурорското постановление е необосновано с доказателствата по делото  и те са тълкувани превратно, като и че прокурорът не е изпълнил задължението си по чл.13, ал.1 и чл.107,ал.1, ал.2 и ал.5 от НПК." (цитатът е от Определение на ОС-Плевен - 01.03.2017)

-

Но разумното произнасяне на съда беше преди повече от година, по време на поредния съдебен контрол. Вече сме края на май 2017. Нито един прокурор не му обръща внимание - все едно че не съществува. За сравнение, предния път, след първото прекратяване на ДП-то в края на 2014 г., прокурорите постоянно изтъкваха, че указанията на съда са задължителни. Това беше така, защото съдът беше казал, че прокурорът правилно е извел извода си за липса на престъпление, само трябва да се проведат още един-два разпита и да се направи психиатрична експертиза на пострадалата (майка ми), за да се види, дали страда от психическо заболяване.

-

Майка ми не страдаше от никакво психично заболяване. И никога не е страдала! Съмненията в свидетелската й годност и обвиненията, че била пречела на калпавото им разследване бяха толкова гнусни, че всеки път се разтрепервам от погнуса, като си ги спомня. 

Възрастната ми майка беше два пъти жертва - веднъж на измамниците, които й ограбиха земите, за да ги дадат на Иво Бокса (двама братовчеди - от София и Разград, и приятеля им кмет на с. Гороцвет, Разградско - и тримата осъждани)  и втори път - на прокурорския произвол в Плевен.

        Как се стигна до абсурдните съмнения в психичното здраве на пострадалата ми майка   Тук съм обяснила откъде тръгна всичко и как се стигна до недоразумението прокурорите и съдиите да се съмняват в психичното здраве на майка ми. И макар че това вече няма значение, защото майка ми почина, държа да се знае и помни - в нейна памет.
 

Обвиняват 83-годишна пострадала (майка ми), че пречи на разследването (това е писано през 2016 г.) Три години тормозят майка ми с разпити и очни ставки да си "признае", че е ходила на 120 км от дома си в гр. Варна до някакво забутано Разградско село да се подписва на пълномощно за продажбата на всичките си земи в Плевенско. И понеже не си "признава", я обвиняват, че пречи на калпавото им разследване (вж "Нотариален туризъм"). 

 

-

Продължение на новините за окръжния прокурор от Плевен
06.06.2016  Задържан е прокурор за съучастничество с престъпник от Плевен (с мои коментари във форума на вестника под статията) Ако линкът не се отваря, натисни тук.

06.06.2017 Зрелищен арест на прокурор (обзор) Ако линкът не се отваря, натисни тук.

07.06.2017 БЕЛЕЗНИЦИ ЗА ПРОКУРОР: Арест след разследване на NOVA (с видео)

08.06.2017 (предобед) Спецсъдът решава дали да остави в ареста плевенския прокурор -  Димитър Захариев е обвинен за участие в организирана престъпна група

08.06.2017 (следобед) Спецсъдът освободи задържания плевенски прокурор - Според съда няма доказателства, че той е участвал в организирана престъпна група. Димитър Захариев остава под домашен арест    

-


Кратък разговор във фейсбук по повод ареста на окр. пр. Захариев

Аз: Дано сега най-после да потръгне нашето умряло разследване в Плевен за имотна измама, извършена през 2013 г.

Xикс: Забрави ...
Аз:
Да мислим позитивно! :)
Хикс:
ха-ха
Аз:
Е, като казвам това, нямам предвид да бъдем наивни. Аз вярвам, че сега прокуратурата ще си свърши работата, не само защото са арестували бандата и окръжния прокурор, а защото ние самите сме свършили доста работа ... По нашия случай е образувано досъдебно произвоство. Съдът вече се произнесе, че прокуратурата е събрала достатъчно доказателства "за търсене на наказателна отговорност на повече от едно лице." И ние сме помагали за събирането на доказателства. Сега очакваме да повдигнат обвинение. В момента се подготвяме и за гражданско дело.
Хикс: ДОКАТО НЕ УБИЕМ КУКАТА И ДРУГИТЕ ТАЛИБАНИ МУТРИ НЮМА ДА СТАНЕ НИЩО...
Аз:
Аз съм пацифист, съжалявам! Не споделям призиви за убийства... Знам, че можеш да кажеш, примерно, какво ще направиш, ако посегнат на детето ти или нещо подобно. Да, в такъв случай може и да побеснея и да извърша нещо страшно. Не знам, не съм била в такава ситуация и се моля да не попадам. Всъщност, като се замисля, аз точно затова обичам мира, защото колкото повече убийства се извършват, толкова повече хора побесняват и накрая вместо край на ужаса, става ужас без край.

-


02.11.2017 Мутрите на Куката си въртят бизнеса  Така, такааа. И нашето разследване се размотава вече шеста година. Изглежда бандата на Куката и Бокса наистина има и други покровители, както пише в статията.

-

02.04.2018 Порязаха Куката за 17-и път - не пускат Куката от ареста. В статията се споменава и бившият окр. пр. Димитър Захариев 

-

27.07.2019 Съдийка пожали мафиот №1 на Плевен Камен Куката  На първа инстанция му дават 4 години. Иво Бокса - с условна присъда.

-

25.09.2022, informiran.net: ТОВА е България: Зам.-министър от ПП върти бизнес с мафиотска съпруга  Зам. министърът е Андрей Цеков, а мафиотската съпруга - Жулиета Бировска, съпруга на Ивайло Бировски - Иво Бокса, дясна ръка на Камен Балбузанов-Куката.

07.05.2023, narod.bg: Калинки налазиха проектокабинета на ПП - бизнес връзка между министър Андрей Цеков и Жулиета Бировска, съпруга на Ивайло Бировски - Иво Бокса, дясна ръка на Камен Балбузанов-Куката. 

19.07.2023, в. Факти: Министър Андрей Цеков имал съдружия с роднини на топ мафиоти - роднините са Жулиета Бировска, съпруга на Ивайло Бировски - Иво Бокса, дясна ръка на Камен Балбузанов-Куката.

 

.

Този материал е част от новините за м. май 2017.  Публикуван е и в раздела за мудното правосъдие и некомпетентните магистрати, както и в "Открито" с Валя Ахчиева за измамата със земите на майка ми - 21.07.2016

 

.

Начало на блога

No TrackBacks

TrackBack URL: http://softisbg.com/MTOS-4.32-en/MT-5.2.10/mt-tb.cgi/1206

Leave a comment

About this Archive

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.