21.02.2017 Нотариуси излязоха в защита на колегата им, допуснал кражбата на имот от имотната мафия

Начало на блога

Блогът съдържа 4 части: Документи, Кореспонденция, Информативни материали и Примери за ширещата се правна неграмотност в средите на правосъдната ни система

-

Обратно към всички статии и предавания за имотни измами

 

-

 

Нотариуси излязоха в защита на колегата им, допуснал кражбата на имот от имотната мафия (с видео)

Господари на ефира, 21.02.2017

-

Нотариуси излязоха в защита на колегата им, допуснал кражбата на имот от имотната мафия
 
-

В серия репортажи ви разкрихме схема на имотната мафия за кражба на апартаменти. Впоследствие разкрихме, че пълномощното, с което е продаден апартаментът е фалшиво. Оказа се, че нотариусът е допуснал много пропуски.

 

 

Според експерти от Нотариалната камара нотариус Краси Манев е направил грешка. През годините срещу въпросния нотариус са подадени 6 жалби. Срещу него обаче няма образувано дисциплинирано производство. Нещо повече, съветът на нотариусите след обсъждане обяви, че Краси Манев не е проявил разсеяност.

 

 

Какво още каза председателят на камарата Димитър Танев и как защити Манев, въпреки че е виновен, вижте в репортажа на Ева Веселинова.

-

 


Коментари на граждани:Ева ги разби,даа поговорката е много актуална в днешно време,как да си търсиш правата срещу подобни групировки,тези са повече и от наглите.В случая бих добавила и още една поговорка:Тази шия не е от туршия!
-


Така ще е мафията оглавява държавата и ние ...търпим.....гласуваме после се чудим ...абе мамка му лишен веднага от тази професия , лишен от възможност за държавни постове съд и да видим другите ще смеят ли да правят умишлени грешки и разсеяност


-


Комисия от нотариуси ще решава дали колегата им е виновен??Ми нали утре и на тях може да им се" удаде" случай да изпаднат в подобна ситуация,що да не приберат някоя хилядарка,не е виновен,разбира се!Подобен е случая и с адвокат Миков учавствал в схемите с записна заповед,комисия от адвокати ще го накажат с лишаване от права от 3 до 6месеца,МНОГО БЕ!!Докога ще го търпим това беззаконие и безнаказаност???

-


цената на електронен подпис е 25 лева, горките кметове нямат пари-


Що за държава е това? Да продадеш чужд апартамент и да няма виновен. Просто не е истина.-

ВСИЧКИ НОТАРИУСИ ОТ ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ !

-


Повечето от тия Нотариусчета, карат коли за по 100-200 хиляди лева и живеят в имоти за 1+ милиона. Не мога да проумея как така не им се държи НИКАКВА отговорност?!?Мои коментари:

Предаването е прекрасно! Репортерката - очарователна, водещите - забавни! Истинско удоволствие е да ви гледа човек!

Интересен детайл изплува от отговора на Нот. камара - че пълномощното не е било регистрирано в община Бухово. Това е достатъчно за спечелване на едно гражданско дело и връщане на откраднатия апартамент, стига да не са изминали повече от 5 години.

Над 90 Статии и предавания за имотни измами

Над 30 статии на тема "Правила и пропуски в нотариалното производство" (за отговорната роля на нотариуса)

По въпроса за контрола върху нотариусите, вж кореспонденцията ми с Нотар. камара и с Мин. на правосъдието. Накратко, нямат нито вътрешен, нито външен контрол.


Реакция на моя постинг "Интересен детайл изплува ...":

С.С.: Не са [изминали повече от 5 години],едва година,през която разследващите не са си мръднали задниците,това искат да им докажат господарите и те го казаха,че за 2 месеца са разкрили цялата измамна схема ,а тези за година нищо.СРАМ ,дано гледат предаването,как хората да си търсят правата на кой да вярват??

Аз до С.С.: Само една година ли? В нашия случай на имотна измама не са си мръднали задниците близо 4, от 2013! Преди две години ние си направихме собствено разследване и предоставихме резултатите на прокуратурата. Преди една година и съдът се произнесе, че прокурорът пренебрегва събраните доказателства, които са достатъчно за повдигане на обвинение срещу повече от едно лице. И пак нищо. Мълчат. По телевизията също даваха за нашия случай - няма ефект. http://softisbg.com/dannies_blog/malchanieto-na-prokurorite.html

 

-

Аз, 27.02.2017: Голямо събитие по нашия случай на имотна измама! Днес получихме чаканото от 50 дена постановление за спиране на ДП-то. Не било от 03.01.2017, нито от предходния ден (както пише на съобщението на сайта на ПРБ), а от ... 17.11.2016! А сега - внимание, дръжте се за стола! - постановлението от 17.11.2016 е изведено на 20.02.2017! Ох, бързина, ох, кеф! http://softisbg.com/dannies_blog/27022017.html

-

(снимки на коментарите: 1, 2, 3, 4, 5, 6)

-

Обратно към всички статии и предавания за имотни измами

-

 

Начало на блога

Блогът съдържа 4 части: Документи, Кореспонденция, Информативни материали и Примери за ширещата се правна неграмотност в средите на правосъдната ни система

-


No TrackBacks

TrackBack URL: http://softisbg.com/MTOS-4.32-en/MT-5.2.10/mt-tb.cgi/1071

Leave a comment

About this Archive

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.