2018 Още един кмет от Лознишко на съд

Начало на блога

Обратно към всички проблеми с кметските пълномощни

-

-

15 май 2018
Източник: https://dariknews.bg/regioni/razgrad/oshte-edin-kmet-ot-loznishko-na-syd-2097043

-

Още един кмет от Лознишко отива на съд. След като общинският кмет Айхан Хашимов бе отстранен от длъжност заради влязла в сила осъдителна присъда и бяха насрочени частични избори, с обвинителен акт се сдоби и кметът на едно от големите села в общината, което е и родно за двама от претендентите за поста - Бели Лом.

От Апелативна прокуратура-Варна съобщават, че кметът на село Бели Лом Мейнур Али предадена на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура в Разград. 57-годишната подсъдима ще отговаря за документно престъпление при издаване на удостоверения за наследници, извършено като продължавано деяние.

На 7 октомври 2014 г. и на 9 юни 2015 год. подсъдимата като длъжностно лице - кмет на кметство в село Бели Лом, община Лозница, съставила официални документи - удостоверения за наследници на живелия в селото Новман Хюсеинов. В удостоверението 57-годишната Мейнур  изключила от кръга на наследниците съпругата и сина на Хюсеинов. Така като длъжностно лице тя вписала само 7 наследници, вместо девет.

Кметът на селото Мейнур Али представила лично удостоверението за наследници на покойния Хюсеинов пред разградски нотариус, когато негов наследник й продал правото на собственост върху целия му дял от земеделски земи в землището на Бели Лом.

При разпита си по време на досъдебното производство Мейнур Али не се признала за виновна, като заявила, че самата тя е наследничка на Хюсеинов, но не знаела за съществуването на роднина с името Джалил. Това обаче противоречи на удостоверение за наследници на Хюсеинов, в което собственоръчно кметицата е изписала имената на неговия син Джалил.


Предстои делото срещу 57-годишната жена, която е с висше образование, да бъде насрочено за разглеждане в Разградския районен съд. Мейнур Али е четвърти мандат кмет на село Бели Лом като представител на ДПС, на последния вот през 2015 г. бе избрана с доверието на 77% от населението.

В Лознишко през последните години това е трети кмет, който влиза в съда, през 2014 г. влезе в сила условна присъда на кмета на Гороцвет Иван Димитров (това е кметът, "заверил" пълномощното за продажба на земите на майка ми в плевенско, бел. моя) за документно престъпление и бяха проведени частични избори в селото. Димитров бе представител на партията на зелените във втория си мандат, а при първия си избор бе първият управник в Разградско, избран от квотата на ГЕРБ.

-

Начало на блога

Обратно към всички проблеми с кметските пълномощни

-

No TrackBacks

TrackBack URL: http://softisbg.com/MTOS-4.32-en/MT-5.2.10/mt-tb.cgi/1741

Leave a comment

About this Archive

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.