16.04.2019 Осъдиха условно кмет на добричко село за документна измама

Начало на блога

Обратно към всички проблеми с кметските пълномощни

-

Източник:news.bg https://news.bg/crime/osadiha-uslovno-kmet-na-dobrichko-selo-za-dokumentna-izmama.html

16.04.2019

Кметът на добричкото село Карапелит Иван Стоянов получи осъдителна присъда, след като се споразумя с Районната прокуратура в Добрич.

Припомняме, на 12 април той беше даден на съд за документни престъпления. Заради воденото срещу него разследване Иванов напусна кметския пост.

-------------------

12.04.2019 Разследват кмет на добричко село за документна измама: https://news.bg/regions/razsledvat-kmet-na-dobrichko-selo-za-dokumentna-izmama.html
Кметът на добричкото село Карапелит подаде оставка заради водено срещу него разследване за документна измама, предаде БНР.
Иван Стоянов доброволно е подал документите си за напускане на кметския пост на 9 април. Общинската избирателна комисия ще заседава извънредно по случая тази неделя.
От Окръжната прокуратура в Добрич не са предоставили повече информация. Те обаче и не са отрекли, че са повдигнати обвинения срещу Стоянов. Той подаде оставка.

------------------------
Днес той е приел да изтърпи наказание от 1 година затвор, което съдът е отложил с изпитателен срок от 3 години. Със споразумението кметът е лишен и от право да заема определена държавна или общинска длъжност за срок от 2 години.

Той е осъден за това, че в периода от 21 до 30 ноември 2018 г. в качеството си на кмет съставил четири нотариални заверки на верността на подписи върху заявления за промяна на участие и прехвърляне на суми в друг фонд за пенсионно осигуряване, като целта била да бъдат използвани като доказателство за тези обстоятелства. В документите кметът удостоверил неверни обстоятелства - че подписите са на определени лица и че са положени пред него.

Споразумението със съда е окончателно и влиза в сила веднага.

-

Начало на блога

Обратно към всички проблеми с кметските пълномощни

No TrackBacks

TrackBack URL: http://softisbg.com/MTOS-4.32-en/MT-5.2.10/mt-tb.cgi/1757

Leave a comment

About this Archive

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.