15.01.2020 NOVA TV: Служители на МВР, ЕСГРАОН, адвокат и ЧСИ в схема с имотни измами (ВИДЕО)

Начало на блога

Този материал е част от Статии и предавания за имотни измами

-




Източник: Nova TV
-
Групата е действала от 5 години в София

Служители на МВР, ЕСГРАОН, адвокат и частен съдебен изпълнител са участвали в схема с имотни измами. Групата е действала на територията на София от 5 години. Това стана ясно на брифинг, който беше даден по повод мащабната акция на прокуратурата и дирекция „Вътрешна сигурност" в сряда сутрин. Тя е фалшифицирала документи на покойници. В нея са участвали полицаи, служители на ГРАО и частни съдебни изпълнители. Схемата е действала безотказно пет години. При нея са отнети много апетитни имоти, вкюлчително и такива на булевард "Витоша".

Бандитите се свързали с частни съдебни изпълнители, служители на ГРАО, както и полицаи, които имат достъп до различни видове документи. А самата схема - замесените набелязвали самотни възрастни мъже и жени, без близки. След смъртта им успявали да издадат фалшиво удостоверение за брак с член на групата и така се сдобивали с имота му: От ГРАО пък заличавани далечните роднини, които могат да имот претенции към наследството. „Така нареченият младоженец, с помощта на служител от ЕСГРАОН, е манипулирал системата, така че починалата жена и за момента да е жива за държавните институции", обясни Милева. Тя даде подробности как е действала групата. „Служителите на МВР издирвали данни за самотни възрастни хора, без наследници. Когато имали наследници, служителите от ЕСГРАОН ги заличавали. Когато лицето почине, служител на ЕСГРАОН издавал неистинско удостеверение за сключен граждански брак на член на организираната престъпна група. По този начин той ставал наследник на имотите му. Установени са случаи, в които изтегляли и всички налични сметки на починалите лица", обясни Милева.

До този момент са установени случаи на прехвърлени имоти от 15 починали.

Ръководителят на спецпрокуратурата Димитър Петров обясни, че акцията е проведена в момента, в който част от лица опитали да изтеглят 600 000 лева от сметката на починала жена. Те били с фалшиви документи, а едното от лицата било дегизирано като починалата жена.

„Насочили се и към един доста атрактивен имот, който се намира на бул. „Витоша", обясни Димитров.

Задържани са 8 души за 24 часа, предстои да им бъдат повдигнати обвинения.

„Служителите на МВР, замесени в групата, са предоставяли идентификационните данни на възрастни хора и информация доколко имат роднини, близки и къде живеят те", обясни Стефчо Банков, директор на „Вътрешна сигурност". Той каза още, че един фиктивен граждански брак е сключен в Русия, което е новост в този вид измами.

Накрая имотите са се препродавали или заменяли.

16.01.2020

Източник: Facebook
Биляна Петрова и Десислава Иванчева разкриват, че:
-
"Гешев и спецпрокуратурата се кичат с наши разкрития от 2017 г. за имотни измами!

Декември 2017 г. Петрова и Иванчева разкриват точно имотна измама от типа „брак с починал" и подават сигнал в прокуратурата с всички докумети и данни. Не получават никакъв отговор!
Още през 2017 г. разкрихме измама с 8 апетитни имота в центъра на София и незабавно сезирахме Софийска районна прокуратура (виж сигнал № на 50068 от 6.12.2017 г.), като изпратихме и всички данни, и документи, включително имената на участващи лица. Сигналът ни е именно за случая на фиктивен брак „сключен" в Русия, който прокуратурата даде вчера като пример.

Схемата е следната: Измамата е за парцели и апартаменти в центъра на София (повечето около пл. "Руски паметник") на обща стойност по пазарни цени над 2 милиона лева. Измамниците са изтеглили „късата клечка", защото единият от тях живее в "Младост", където са поискали да бъде вписан акт за граждански брак, сключен между двама българи в Русия. Тук искам да защитя работещите в район "Младост" - те първоначално са вписали акта, защото към молбата са приложени всички документи, които са имали необходимите заверки, включително от Министерство на външните работи.

След това се оказва, че "младоженката" е оставила голямо наследство. Помня тази история, защото е като сценарий за филм - в нея са вплетени пари, смърт и верни приятели, на които жената е разчитала в края на живота си (след като е загубила съпруг и дете) и на тях е завещала всичко. В рамките на шест месеца Лиляна М. губи съпруга си и единствената си дъщеря. Остава сама без роднини и с няколко апартамента и земи в центъра на София. С помощта на приятелите си, театъра и разходки сред природата продължава да живее. След пет години пред нотариус завещава всички имоти на своите приятели. На следващата година изчезва по време на круиз. Тялото й не е намерено, но в каютата има предсмъртно писмо. Затова смъртта ѝ е обявена след 3 години. Малко след това в район Младост постъпиха документи за вписване на граждански брак между нея и друг българин, сключен в Русия. Документите имат всички заверки. След няколко месеца обаче получихме данни от приятелите на Лиляна М., че в Русия такъв брак не е сключван.

Както е по закон, с г-жа Иванчева незабавно информирахме прокуратурата, защото само тя е компетентна да разследва и повдига обвинения. В края на сигнала молим да ни информира за резултатите. До ареста ни след 4 месеца не беше получен никакъв отговор, че прокуратурата е свършила някаква работа! С екипа на район "Младост" за 1 година разкрихме десетки имотни измами и сигнализирахме прокуратурата, която за 2 години не направи нищо. Това е само една от всички тези измами.

Най-наглото в случая е, че вчера главният прокурор Иван Гешев, който на 17 април 2018 като административен ръководител на Специализираната прокуратура неправомерно ръководеше лично нашия брутален арест, и който изрече редица лъжи за нас в национални медии, ремонтира днес репутацията си като се кичи с разкрития по нашите сигнали. Сигналите, които Сотир Цацаров най-вероятно е прибирал в чекмедже по поръчка на управляващата мафия: [1 и 2]."

 

-

Начало на блога

Този материал е част от Статии и предавания за имотни измами

No TrackBacks

TrackBack URL: http://softisbg.com/MTOS-4.32-en/MT-5.2.10/mt-tb.cgi/1997

Leave a comment

Categories

Powered by Movable Type 5.2.10

About this Archive

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.