Наказателното производство се прекратява, ако деянието въобще не съставлява престъпление, а не ако ...

Начало на блога

Тази статия е част от материалите за мудното правосъдие и некомпетентните магистрати



"... следва да се изтъкне, че
наказателното производство се прекратява, ако деянието въобще не съставлява престъпление, а не ако не е такова престъпление за което е било образувано /в този смисъл  Решение № 409 от 4.07.2002 г. на ВКС по н. д. № 304/2002 г., II н. о., докладчик зам.-председателят РУМЕН НЕНКОВ/."

(напълно актуално и към днешна дата, 12.05.2019; много често наказателните дела се провалят поради неправилна или непълна квалификация на деянията, после изтича срока за наказателна давност и престъпленията се "изчистват", бел. блогър)

Още по темата:


В големите приватизационни сделки има престъпления, но вече всички са чисти, обяви главният прокурор
Дневник, 10 юни 2017

Всички документи за големите приватизационни сделки са дошли в прокуратурата, но какво от това. Давностният срок за неизгодни сделки е отдавна изтекъл. За мен има престъпления в много случаи, но чертата е теглена и сега всички са чисти. Това каза в интервю за Нова телевизия главният прокурор Сотир Цацаров.


Коментари под статията
Това не беше интервю, а лекция, открит урок - назидателен и менторски. Цацаров сам си задаваше удобни въпроси и сам си отговаряше.
 
"Според Цацаров най-верният поглед към съдебната реформа е на пострадалия. "Той търпи всички последици от бавното правосъдие, отлагане на делата, бавна работа на полиция", уточни главният прокурор. "    Тук е съвсем прав!

Коментарът е обиден или неуместен

Извинявам се за коментара: #дейба!

Коментарът е обиден или неуместен
 
От обвинител в оневинител

С една дума - да са ни честити и политиците, и бизнесмените, и мафията, и прокуратурата, и номенклатурата.

"Той уточни, че няма личностен конфликт с Панов, а двамата имат различни ценностни системи."    Тук не мога да не се съглася с Цацаров - наистина имат различни ценностни системи. И системата на Цацата , ако изобщо може да се нарече ценностна, не е подходяща за главен прокурор, а за човек от другата страна на решетките.

Ех Цацаров много приказки ...никъква конкретика!За сериозни престъпления..няма давност!Разбира се ако имате желание...поне осведомете обществото

Било престъпление, но вече всички са чисти?!?!?! Пълен абсурд. Това може да го каже някой завършил до 8-ми клас, или със смазан мозък от фалшив алкохол в местния Хоремаг, но е НЕДОПУСТИМО Главен прокурор да говори така. Няма "изчистено" престъпление. То или е престъпление или никога не е било. Ако е било но преследването му е погасено по давност - това значи, че прокуратурата го е проспала - най-вероятно срещу пари, което е друго престъпление. Но ако никога не е било - значи не може никога да се превърне в такова. Така че да си сяда на гъза и да работи, а не да говори врели - некипели.

Коментарът е обиден или неуместен

Интересно, давността някъде около една седмица ли е, или за по-сериозните престъпления стига до един месец? И кой измисли, че за престъпления има давност?

"Цацаров припомни, че всички възложени данъчни проверки на сделките, свързвани с Делян Пеевски са приключили с извода, че "той е чист като сълза"


Престъпленията са извършени от "неизвестен извършител". Останалите са чисти....


Поздравления, другарю Цацаров!

Вече не са престъпни,но са мръсни.

Този не мога да го гледам, от нагъл по-нагъл.

"чертата е теглена и сега всички са чисти"     Какъв е смисълът от прокуратурата и цялата съдебна система?

"Давностният срок за неизгодни сделки е отдавана изтекъл. За мен има престъпления в много случаи, но чертата е теглена и сега всички са чисти." Да се промени законът и който е сгазил лука, да бъде осъден

Цаца, на кого ги разправя тези. Давност за имотни сделки, извършени с престъпление няма. Ако имотът е препродаден , то този, който е извършил престъпление е наказуем. Аз лично спечелих дело за имот, който беше придобит преди 50 години с престъпление и спечелих. На кого ги разправя тези.


Цаци кърти с логика !!! Готов е за Конституционен съдия.


Коментарът е обиден или неуместен


"има престъпления, но вече всички са чисти, обяви главният прокурор"УНИКАЛНО!Държавата на престъпниците.

България е държава на чистите престъпници.

Утре, при следващия главен прокурор, макар и личностно друг, но избран по същите правила - отново ще чуваме същата констатация - деянията са погасени по давност. Затова - в следващите 10 години не чакайте промяна. Защото за повечето от сегашните престъпления давносъта е 10 години. Това е омагьосан кръг с елементи на безнадеждност.

Коментарът е обиден или неуместен


Всички документи за големите приватизационни сделки са дошли в прокуратурата, но какво от това. Давностният срок за неизгодни сделки е отдавана изтекъл. За мен има престъпления в много случаи, но чертата е теглена и сега всички са чисти. Това каза в интервю за Нова телевизия главният прокурор Сотир Цацаров."    Това изказване дава пълна картина на скапания им криминален преход. Разграбиха всички активи и богатства на държавата, изчакаха да мине давностния период и сега са чисти като сълза. А ние през това време викахме по площадите и лапахме мухите

Дааа, определено Цацаров е притеснен ... Твърде трудно е вече да обяснява публично защо няма осъдени хора и прокуратурата не прави нищо по въпроса ...

Коментарът е обиден или неуместен

-

Начало на блога

Тази статия е част от материалите за мудното правосъдие и некомпетентните магистрати

 

No TrackBacks

TrackBack URL: http://softisbg.com/MTOS-4.32-en/MT-5.2.10/mt-tb.cgi/1778

Leave a comment

About this Archive

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.