Съдът в ролята на престъпник

Начало на блога

Обратно към всички статии и предавания за имотни измами

22.06.2017

Р. Стоянова

-

Тук са събрани различни материали към статията "Как с искова молба, намерена от огняр и чистачка в Никопол, отнеха апетитни имоти на ул. „Съборна" в София". Заглавието "Съдът в ролята на престъпник" е от едноименна статия на Явор Дачков.

За мен лично в историята с чистачката от съда в Никопол, която уж била намерила искова молба в дъното на коридора, най-голям интерес представлява измисленият вх. номер на фалшивата искова молба - 125а, защото и в нашия случай има подобен номер - 2-А, само че е за заверка на съдържание на пълномощно. Но пък докато съмнителният номер 125а все пак е наличен в журнала на съда, макар и сбутан на последния ред и писан от неизвестно лице, съмнителният номер 2-А в нашия случай липсва в журнала на кметството (напълно измислен е). Не стига това, ами и цялата "заверка", направена под измисления номер 2-А е изписана от приятел на кмета (експертиза, показания). И също е сбутана най-отдолу на пълномощното.

http://softisbg.com/dannies_blog/prilozhenie_3_pylnomoshtno_1.jpg

http://softisbg.com/dannies_blog/prilozhenie_3_pylnomoshtno_2.jpg

 

 

Писмо от Булгарплодекспорт до журналиста Стоян Георгиев. Намекват, че собствениците на Сити Марк Арт Център придобили апетитния имот през 1999 г. чрез измама. Ако наистина е така, казусът се оформя като борба срещу една измама чрез друга измама. 

 

-

 

09.06.2017 БНТ

Старото кино "Левски" е напът да затвори врати. От две години там се помещава "Сити Марк Арт Център" - пространство за театър, кино и концерти. Мястото работи без държавна издръжка, но дава сцена на златните имена на българския театър и млади актьори. Центърът е собственост на сдружение, което се финансира от друга своя собственост на ул. "Съборна" 7 в столицата.

(видео)

Сградата на "Съборна" 7 се намира на 50 метра от президентството. Партерът е собственост на Центъра, а другите шест етажа, от 2005-а година притежава бизнесмена Янко Иванов. Той има намерение да построи 16-етажен небостъргач на мястото на сегашната сграда.

След като не получава съгласието на другия собственик за строежа, е заведен иск, който я оспорва в съда на град Никопол. Магистрати гледат делото в столицата, въпреки установена фалшификация, според която то е стартирало със задна дата. Културни дейци излязоха с отворено писмо до главния прокурор с молба да разреши казуса. От прокуратурата днес се въздържаха от коментар по темата.

Жоржета Чакърова: Г-н Цацаров, обръщам се лично към Вас, с молба, аз съм артистката от Народния театър Жоржета Чакърова. Защитете ни, моля Ви! В името на всички, които се изявяват на тази сцена. Защитете не само нас, защитете истината.
Гинка Станчева: Най-после трябва да се сложи край на тази несправедливост, на това мошеничество, на тая огромна корупция в България.

 

Частният съдебен изпълнител Стоян Якимов и помощник съдебният изпълнител Ирина Парапунова си направиха отвод, като отказаха да изпълнят въвод във владение по вътрешно убеждение и морални причини

Скандалът със сградата на ул. „Съборна" 7 извади на показ не само отрицателните черти на българските магистрати

В края на деня на 9 юни екипът на Сити Марк Арт Център разпространи следното съобщение:

Скъпи приятели и съмишленици, съграждани! Първата морална победа е налице! В държавата България още има честни и достойни хора. Преди минути частният съдебен изпълнител Стоян Якимов е подал отвод за изпълнение на процедурата по въвод във владение на опонентите на Сити Марк ООД в имота на ул."Съборна"7 в София. Парите не са всичко за всекиго! По чисто морални съображения г-н Стоян Якимов и помощник съдебния изпълнител Ирина Парапунова отказват да реализират процедурата на 12.06 в 10.00 ч.

Както вече SOSbg писа:

Разследване: Как с искова молба, намерена от огняр и чистачка в Никопол, отнеха апетитен имот на ул. „Съборна" в София

Престъпната схема по която е отнет имота на ул."Съборна"7 предизвика силно негодувание сред артистите, които създават програмата на културното средище Сити Марк Арт Център, известно на софиянци и като старото кино Левски. В социалните мрежи започна петиция за възстановяване на законността и отменяне на основаното върху документно престъпление решение на съдията от Никополския съд Тодор Тихолов:

Популярни артисти призовават публиката за подкрепа срещу имотна измама

Междувременно докато законните собственици очакват Върховния касационен съд да разгледа възражението им, правосъдието у нас позволява частен съдебен изпълнител да изведе осъдените стари собственици от магазините им. Това трябваше да се случи на 12. 06., в понеделник. Докато магистратите Стоян Якимов и Ирина Парапунова не направиха отвод поради вътрешното си убеждение и морални причини.

Сега предстои ищците от „Булгарплодекспорт" ООД да търсят друго ЧСИ  и процедурата по въвода да започне отново.

Без да се намесваме в графика на ВКС, повишения обществен интерес очаква висшите магистрати да се произнесат по казуса.

Петицията в подкрепа на законността и правото на собственост продължава на адрес:

https://www.peticiq.com/176056

(подписах петицията на 22.06.2017, бел. моя, Р.С.)

-

22.06.2017, в. "Гласове", Явор Дачков - Съдът в ролята на престъпник

"В районния съд в Никопол се подава молба за образуване на гражданско дело от управителката на „Булгарплодекспорт" Весела Миткова срещу фирма „Сити Марк" относно спор за имот - въпросния магазин на ул. „Съборна" № 7. В кой град се намира тя - не пише. Улица "Съборна" в Никопол няма.

 

Въпреки че във входящия регистър молбите се вписват по пореден номер, се намира човек, който точно за тази молба използва буква. И на 1 март 2004 г. я вмъква между номера 125 и 126, като я вписва под №125а (буквено-цифров като номера на заверката на съдържанието на пълномощното, използвано в нашия случай на имотна измама , бел. моя, Р.С.). Молбата е подпечатана и заведена, а по нея е образувано дело в нарушение на всички закони на страната. При това тайно от „Сити Марк", за да не може фирмата да реагира и да се защити. Съдия на име Тихолов дава ход на делото след 3 години и го праща в Софийския районен съд. Три години, за да изтекат давностните срокове около беззаконието с молбата и образуваното по нея дело, а магистратът, който го е извършил, вече е недосегаем от закона. 

 

Тоест всичко е промислено внимателно и прокарано с търпение. „Сити Марк" получава призовка за делото чак на 26 октомври 2010 г. Стреснати от измамата, на която стават жертва, от „Сити Марк" сигнализират главния прокурор. Спецзвеното, което проучва престъпления на магистрати, разследва действията на съдия Тихолов. То установява всички фалшификации около молбата, включително и чрез графологична експертиза. Шефката на „Булгарплодекспорт" обаче отрича да е писала молбата. Твърди, че е дала пълномощно на адвокат Симеон Симеонов да го направи. Но пълномощно няма. Няма и такъв адвокат. Не е регистриран в нито една адвокатска колегия. В заключение: завеждане на молба няма, защото е извършено по престъпен начин. Никой обаче не попада под ударите на закона, понеже са изтекли давностните срокове за осъждането на тази далавера.

 

Нещо повече - вместо законът да преследва престъпника, той се обръща срещу жертвата. Въпреки че фалшификацията с молбата е очевидна, през 2014 г. Районният съд в столицата уважава фалшивия иск на „Булгарплодекспорт" и се произнася в негова полза. Въпреки че Спецзвеното доказва - исковата молба е фалшив (не)документ, през 2017 г. Софийският градски съд се произнася в полза на „Булгарплодекспорт"."

 

 

23.06.2017, в. Стършел, ДАЛАВЕРА ПОД СЪДЕБЕН ЧАДЪР

Може ли дело за софийски имот да бъде образувано в провинцията? Въпросът звучи идиотски за нормалните хора, но отговорът е още по-идиотски - може. Ето я рецептата. Намира се услужлив Районен съд - в Никопол. В него се подава молба за образуване на гражданско дело от управителката на „Булгарплодекспорт" Весела Миткова срещу фирма „Сити Марк" относно спор за имот - магазин на ул. „Съборна" № 7. В кой град се намира тя - не пише. (Такава улица в Никопол няма.) После: въпреки че във входящия регистър молбите се вписват по пореден номер се намира услужлив човек, който специално за тази използва... буква. И на 1 март 2004 г. я сгъчва между номера 125 и 126, като я вписва под № 125а. И удря печата.

На 13 септември 2007-а молбата попада в Тодор Тихолов - шеф на Районния съд в Никопол. Къде е била 3 години и половина, кой я е намерил? Не се знае. Почеркът в дневника не е на жените, вписващи регистрациите. Кой е фалшификаторът? Кой му е дал съдебния печат? Не се знае. Вместо да разбере, Т. Тихолов нарежда на съдия Галя Наумова да образува дело, но тя отказва. Според нея тази фантомна молба плаче за прокуратурата, защото е очебийно, че е извършено документно престъпление, за което се влиза в затвора за 8 години. Тогава Т. Тихолов я разпределя на себе си. И - внимание! - дописва в молбата срещу ул. „Съборна" - София. Това е чудо - от седемте града в България, в които има улица „Съборна", той е познал, че в молбата става дума точно за столицата. И вместо да предаде неистинския документ за разследване в Районната прокуратура, председателят на съда го узаконява, като на 13. IХ. 2007-а, образува дело и официализира фалшивата молба. За какво е тази криминална фалшификация?

-

Начало на блога

Обратно към всички статии и предавания за имотни измами

No TrackBacks

TrackBack URL: http://softisbg.com/MTOS-4.32-en/MT-5.2.10/mt-tb.cgi/1257

Leave a comment

About this Archive

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.