22.08.2018 Застрахователи анулират полици през съда, засегнатите не знаят

Начало на блога
 

Този материал е част от Статии за застрахователни измами

-

БНР, 22.08.2018

 

-

-

Застрахователни компании в Северна България масово анулират полици през съда, твърдят от Асоциация "Застрахователна сигурност". Действията са неправомерни, а засегнатите шофьори не подозират за това, заяви за "Хоризонт" председателят на асоциацията Юри Тодоров:

"Има компании, които масово анулират полици през съда. Говоря за румънски граждани, които карат автомобили с българска регистрация. Но това, че са им анулирани полиците, те даже и не знаят. И ако се случи нещо, пак ще плаща нашият Гаранционен фонд, защото те са карали без действителна застраховка".

 

Междувременно и български застрахователни компании предупреждават за риск за пазара на застрахователни полици "Гражданска отговорност" заради недостиг на средства.
Те настояват за спешни промени в застрахователния кодекс заради очакваната нова вълна от искове по застраховката, които не могат да бъдат покрити без да бъде увеличена в пъти цената й. Увеличението също не е вариант за дружествата, защото така ще се стигне до сериозен отлив на клиенти. 
Асоциацията на българските застрахователи настоява да се уточни ясно методиката за определяне на обезщетения в отделните случаи.
-

Начало на блога

 

Този материал е част от Статии за застрахователни измами

 

No TrackBacks

TrackBack URL: http://softisbg.com/MTOS-4.32-en/MT-5.2.10/mt-tb.cgi/1693

Leave a comment

Categories

Pages

Powered by Movable Type 5.2.10

About this Archive

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.