Над 800 млн. лв. са загубите на застрахователите от "Гражданска отговорност"

Начало на блога

 

Този материал е част от Статии за застрахователни измами

-

23.08.2018

https://frognews.bg/biznes-turisam/nad-800-miliona-zagubite-zastrahovatelite-grajdanska-otgovornost.html

.
Според застрахователи темповете на изплащане на застраховки в последно време са много високи.

„Обезщетенията надминават приходите, които застрахователите имат по тази застраховка „Гражданска отговорност". Това не го твърдим ние застрахователите, а това е в официален доклад на Комисията за финансов надзор", заяви пред НТ Нина Колчакова, главен секретар на Асоциацията на българските застрахователи.

 

По думите й докладът установява недостиг от 60 милиона лева към края на миналата година. Парите за изплащането на тези обезщетения са от други застраховки, които са по-печеливши.

 

„Тази година недостигът се очертава да стане още по-голям", заяви Колчакова.

Причините били няколко. Сред тях - решение на ВКС, което разширява кръга от хора, които имат право да търсят обезщетение за морални болки и страдания за загинал техен близък.

 

„Досега се плащаше на най-близкия кръг роднини - съпруг, съпруга, деца, родители. Новото решение разшири кръга до - братя, сестри, роднини от втора степен, баби, внуци и всеки, който може да докаже трайна емоционална връзка със загиналото лице", обясни Колчакова.

 

„Изчисляваме дупката да бъде между 800 милиона до 1 милиард и 300 милиона", обясни Колчакова. „Ако има такъв недостиг, пътищата са два - увеличаване на цената на „Гражданската отговорност". Това 800 лева обаче е непостижимо, нека бъдем реалисти", коментира Колчакова. „Другият вариант е да се ограничат сумите на обезщетения, които се изплащат".

-

Коментари по статията

 

Смешен плач. Лъжат, та се късат, а целта им е да удвоят и утроят размера на ГО на принципа "дери ги ма, сега са ти паднали". Борисов и той налива вода в мелницата им с безумното твърдение, че 42% от ПТП в Румъния са с български коли и "товарели" наши застрахователи. Според румънската държавна телевизия (TVR) такива коли са около 100 000 при общо 10 милиона регистрирани румънски. При това бе въведена забрана те да се ползват повече от 90 дни. Според Асоциацията на застрахователните брокери, компаниите в общото застраховане завършват годината (2016) с печалба от 89,048 млн. лв. Те записаха 1 622 270 657 лв. бруто премии към края на 2016 година. Близо 70% от тях са по застраховките на моторни превозни средства, почти 17 на сто са по имуществените застраховки, а застраховките, свързани със злополука и заболяване, държат почти 5 на сто от пазара. По задължителната автомобилна Гражданска отговорност дружествата са продали полици за 620 965 314 лева, а по автокаско за 511 676

946 лева.

-

щерю

Вече дори не искат двойно , а няколко пъти. Говори се ,че "КОЙ" заедно с другите дебелаци е придобил поне две от застрахователните дружества и резултатите не закъсняха.

-


Счетоводно всяка фирма може да се докара до "фалит"! Икономистите , финансистите , застрахователите , банкерите и политиците, са най-големите измамници на всички времена! ВСИЧКО Е ЛЪЖА! ВСИЧКО Е С ЦЕЛ ДА СЕ ИЗТОЧВА НАРОДА ЗА ДА Е БЕДЕН!

-
Mangiafuoco 23.08.

Тогава защо работят? Това е невероятна загуба?


 

-

Начало на блога

 

Този материал е част от Статии за застрахователни измами

No TrackBacks

TrackBack URL: http://softisbg.com/MTOS-4.32-en/MT-5.2.10/mt-tb.cgi/1686

Leave a comment

Categories

Pages

Powered by Movable Type 5.2.10

About this Archive

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.