08.03.2016 Жалба до адм. р-л на ОС-Плевен от дъщерята на пострадалата

| No Comments | No TrackBacks

Начало на блога

Блогът съдържа 4 части: Документи, Кореспонденция, Информативни материали и Примери за ширещата се правна неграмотност в средите на правосъдната ни система

-

"Накратко. Моля да обърнете внимание на подчинените си, че указанията им за извършване на психолого-психиатрична експертиза на пострадалата по ДП № Д-2924/2013 на РП-Плевен са противоречиви и неубедителни. Моля също така да им обърнете внимание, че съдебният им контрол е непълен и неефективен (вж също жалбата от пострадалата срещу тримата окръжни съдии от 06.03.2016 г. - приложена, без приложенията към нея). Поради всичко гореизложено доверието на майка ми в правосъдието е силно разклатено. Моето - също. Очаквам Вашия компетентен отговор. Благодаря предварително."

 Жалбата

 

ПРИЛОЖЕНИЯ 8 бр. съгл. текста:

1. Определение на ОС-Плевен от 01.03.2016 - непълно и противоречиво

2. Пострадалата уведомява прокурора, че не й е извършвана медицинска експертиза (за физическото състояние). Прокурорът не отговаря, но при второто прекратяване пише, че мед. експертиза е "по документи", сякаш пострадалата е починала.

3 Призовка за явяване пред варненския следовател Бакалова на 13.06.2014 - вместо нея се явява плевенският следовател Димитров (2 страници: писмо за явяване "при следовател Бакалова" и същинска призовка - отново "следовател Бакалова")

4. Изрично пълномощно на дъщерята от 28.05.2014 за представителство пред съдебните власти- Плевенският следовател не го признава и не допуска никого до пострадалата възрастна жена (1-ва стр. от пълномощното и 2-ра стр.)

5. Мед. преглед на пострадалата от Бърза помощ на 13.06.2014 - нормална

"Идва лекар, извършва преглед на „агресивната" пациентка и документира: „адекватна, ориентирана, висока кръвна захар, диабетичка, високо кръвно налягане, не се чувства добре". С идването на лекаря, очната ставка е прекратена. Пострадалата излиза със залепнала от сухота уста и и напукани до кръв устни. Никой от тримата „пребити" мъжаги не се оплаква пред лекаря. Самият сл. Димитров не казва пред лекаря нито дума за някакво агресивно поведение от страна на пострадалата."

 

6. Доброволен мед. преглед на пострадалата от психиатър през 2015 г. - нормална (печатен документ, ръкописен документ и разчитане на ръкописния документ)

"Д-р Аврамова, която е и вещо лице съдебен психиатър към съда в гр. Варна, е документирала заключението си, че пострадалата е „с леки когнитивни нарушения по органичен тип (паметта е леко отслабена от възрастта, бел. моя, Р.С.), адекватна, съответна, апсихотична (няма психическо заболяване, бел. моя, Р.С.)". Документът от прегледа при специалиста психиатър е предоставен на наблюдаващия прокурор, но не е отразен в постановлението за прекратяване."

 

7. Молба от дъщерята за проверка назначавана ли е спешна психиатрична експертиза на пострадалата - без отговор (придружаващия емейл, 1-ва и 2-ра стр.)

"Майка ми е нормална, грамотна, културна жена, бивша учителка с 37 години трудов стаж. Прилагам два документа, че е псих. здрава. Това са единствените документи, които съществуват. Други няма, защото никога не е водена на психиатричен учет, нито е лекувана за псих. заболяване. Според мен, няма нищо спешно в случая, тъй като от миналото лято се опитват да извършат подобна екпертиза - излишно действие, както и повечето действия по ДП №Д-2924/2013 г.

В постановлението на пр. Маркович и в определенията на съдиите от РС и ОС-Плевен се твърди, че имало било медицински документи за псих. заболяване на майка ми и че аз, дъщерята, съм била дала показания в този смисъл. Няма такива работи. Просто пр. Маркович близо две години не се сеща да отвори нотариалните дела или ако ги е отворила, не е разбрала какво пише в тях, а съдиите са написали определенията си така, сякаш са преписвали едни от други, без да са чели или без да са разбрали какво им е писала майка ми."

8. Справка за образцовото процесуално поведение на пострадалата - оказано съдействие на разследването по дати в периода от 21.01.2015 до 02.07.2015 г.

9. Жалба от пострадалата срещу тримата окръжни съдии от 06.03.2016 г. - произнесли са се само по една от 4-те точки в жалбата й и нищо не са писали за възражението й срещу протеста на прокурора, дори не са споменали, че съществува такова.

-

Начало на блога

Блогът съдържа 4 части: Документи, Кореспонденция, Информативни материали и Примери за ширещата се правна неграмотност в средите на правосъдната ни система


 

 

No TrackBacks

TrackBack URL: http://softisbg.com/MTOS-4.32-en/MT-5.2.10/mt-tb.cgi/652

Leave a comment

About this Entry

This page contains a single entry by Rennie Stoyanova published on March 16, 2016 11:20 PM.

06.03.2016 Жалба до адм. р-л на ОС-Плевен от 83-г. постр. жена was the previous entry in this blog.

Показания на н-к служба "Земеделие" is the next entry in this blog.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.