Измамата с либийския танкер BADR, прекръстен на БДИН

Начало на блога

Блогът съдържа 4 части: Документи, Кореспонденция, Информативни материали и Примери за ширещата се правна неграмотност в средите на правосъдната ни система

-

Обратно към всички статии и предавания за имотни измами

 

-

РЕЗЮМЕ. Фалшива ипотека уж от гръцки нотариус. Гръцкият нотариус заявява, че в нотариалния ѝ регистър няма такава ипотека. Happy end.

 

-

19.02.2018 Гръцки нотариус: Заверката ми е за продажба на такси, не за кораб, става дума за груба злоупотреба

Maritime.bg, 19.02.2018

Сутринта в четвъртък, 23.11.2017 г., ми се обади адвокатът г-н Андреас Насикас от Пирея, който поиска да удостоверя дали „Ипотечен договор" с № 1352, който се отнася до ипотека на кораба „BADR", е моят договор. Обясних на г-н Насикас, че преди близо два месеца действително съм съставила проект на ипотечен договор за въпросния кораб, обаче страните в крайна сметка не са се явили за подписването му, и следователно ипотечният договор е останал в проект, не е бил подписан, нито е вписан в книгата на договорите. Тогава г-н Насикас ме покани да му дам електронния си адрес, за да ми изпрати посочения мой договор с № 1352, който се отнасял до ипотека на кораба „BADR", и че посоченият като мой договор с № 1352 е използван пред съда във Варна, България, за да бъде постигната конфискацията на кораба „BADR". Щом получих имейла от г-н Насикас с приложен посочения като мой договор, му се обадих веднага и го уведомих, че документът, който ми е изпратил, не е мой договор, тъй като: (1) Не носи подписа и печата ми, (2) Мой акт № 1352/2017 действително съществува, но се отнася до пълномощно с упълномощител ...., автомобилен водач и пълномощник на .... и т.н. за продажба на лек автомобил - такси. (3) И във всеки случай, ако беше мой договор, трябваше да бъде вписан и в „Книгата на страните по договорите", която водя, както водят задължително всички нотариуси и страните по договора да са подписали освен оригиналния договор, задължително и в съответната колона, където се подписват страните по договора иначе посоченият като договор не съществува като договор, както е в конкретния случай.

     С две думи, ипотечният договор, който ми изпрати адвокат Андреас Насикас по електронната поща, и резюмето на документа за ипотеката са фалшиви, тъй като не са подписани от мен като копия, нито са обозначени и подпечатани от мен и нямат никаква стойност като нотариални документи. Въз основа на гореизложеното повтарям, че никой документ в проект, който не носи нито подписа, нито печата на нотариуса, нито пък е вписан в книгата на страните по договорите, няма никаква стойност като нотариален документ, като заявявам, че аз никога не съм предавала на г-н Лапас ипотечен договор, нито резюме на този документ в компетентния пристанищен регистър с подписа и официалния ми печат.

-

02.05.2019 ВРЪЩАТ ТАНКЕР BADR НА ЛИБИЯ

Maritime.bg, 02.05.2019

Танкер BADR (сега BDIN) трябва да бъде върнат на либийския собственик GNMTC. Това на практика е решено с постановление на съд в Бургас, с което е отменена продажбата на кораба от ЧСИ, сочи справка на Maritime.bg.

       Припомняме, че либийската държавна танкерна компания буквално заседна в българското юридическо блато и над 2 години опитва да освободи кораба си, след като българско ДЗЗД опита да го придобие с твърдение, че има законна ипотека над него.

       Такава ипотека не съществува в правния мир, според нотариуса, „изповядал" сделката в Гърция.

       През цялото време либийската страна твърдеше, че е заложник на незаконосъобразна практика, осъществена с подкрепата на длъжностни лица от Изпълнителна агенция „Морска администрация".

-

28.07.2019 lex.bg - ЧСИ Тотко Колев е лишен от права за 2 години заради продадения либийски танкер Тук пише: Хаос в служебния архив. Последното установено нарушение на Колев, заради което е глобен с още 1000 лева е, че документите по изпълнителното дело са били разхвърляни в служебния му архив, а голяма част от тях били и с дублирани номера (като архива на кмета по измамата със земите на майка ми, бел. блогър) . Именно затова съдът е приел, че не се касае за технически пропуск.

-

08.10.2021 Mediapool: След три години разследване има обвинен - ЧСИ Тотко Колев

https://www.mediapool.bg/sled-tri-godini-razsledvane-ima-obvinen-za-otvlichaneto-na-tankera-badr-news327305.html?fbclid=IwAR0KfGv8j_TFDkewxFy5w9uH5nvq1Wdi0ojKRVRBHPYSsQOLRbNElOC_zew
.

А по нашия случай на имотна измама още няма обвинен, макар че още от 2016 обещават да го направят, а през 2018 дори дадоха официална справка до Съда във вр. с гражданското ни дело, че предстои привличане към наказателна отговорност на три лица. Девета година само се имитира разследване. При събрани още през 2013 достатъчно доказателства! (бел. блогър, 12.10.2021).

-

 

Начало на блога

Обратно към всички статии и предавания за имотни измами

 

 

 

No TrackBacks

TrackBack URL: http://softisbg.com/MTOS-4.32-en/MT-5.2.10/mt-tb.cgi/1793

Leave a comment

About this Archive

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.