Завличат 120 000 чрез измама

Начало на блога

Блогът съдържа 4 части: Документи, Кореспонденция, Информативни материали и Примери за ширещата се правна неграмотност в средите на правосъдната ни система

-

Обратно към всички статии и предавания за имотни измами

-

https://blitz.bg/kriminalni/zavlichat-120-000-chrez-izmama_news25930.html

Хасково , България 06 Дек. 2008

Престъпна схема с участието на няколко "мозъка" ужили четирима хасковлии с около 120 000 лева. Няколко измамници бъркали в сметките на заможни вложители и им измъкнали доста тлъсти суми под носа. По твърде мистериозен начин от сметката на предприемача Запрян Запрянов са изтеглени няколко десетки хиляди лева. Ужилени са и няколко хасковски фирми и дори един пенсионер, който имал спестени около 30 000 лева.

"Мозъкът" на престъпната група е заловен и се казва Панайот Тенев. Той измислил проста схема за източване на чужди сметки. Панайот наемал мъже, които срещу заплащане му извършвали дадена услуга. Така например те отивали при димитровградския нотариус Росен Стоименов, за да си вадят пълномощни. Пред нотариуса Панайот с изкуствена брада и мустаци играел ролята на бизнесмена Запрян Запрянов, в чиито сметки се канели да бъркат. Той подписал пълномощно, чрез което позволява на човека, който е с него, да се разпорежда със сметките му. От нотариуса измамниците отиват в Пощенска банка, където е сметката на бизнесмена Запрянов. И получават исканата сума, без някой да се усъмни в данните, които посочват.

Криминална полиция получава сигнал за източване на чужди пари и информира Икономическа полиция. Помага им това, че камерите са заснели как измамниците влизат в банката и теглят парите. Задържан е Панайот Тенев като тартор на измамната група. Той е осъждан няколко пъти за измами, но има предположения, че в този случай са му помогнали служители от банката, които са му подсказали сметките, от които са източвани парите. /Тодорка Николова, БЛИЦ

-

ПП. Същият нотариус е бил заблуден и в случая с възрастната софиянка, уж заверявала пълномощно в Димитровград през 2008 г. - вж Решение от 14.05.2021 по гр. дело № 4923/2019 на ВКС (бел. блогър)

 

No TrackBacks

TrackBack URL: http://softisbg.com/MTOS-4.32-en/MT-5.2.10/mt-tb.cgi/2585

Leave a comment

About this Archive

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.