Висш съдия в ареста за имотна измама

Начало на блога

Блогът съдържа 4 части: Документи, Кореспонденция, Информативни материали и Примери за ширещата се правна неграмотност в средите на правосъдната ни система

-

Обратно към всички статии и предавания за имотни измами

-

Висш съдия в ареста за имотна измама

31 март 2011

 

Арестуван е председателят на Бургаския административен съд Атанас Вълков. Магистратът е задържан в четвъртък следобед в момент, в който уговарял продажба на имот на стойност 2.2 млн. евро. Действията са в хода на досъдебно производство. Става въпрос за имот от 12 дка в землището на Несебър, като те са придобити от майката на Вълков с фалшиви документи, съобщи говорителят на главния прокурор Стеляна Кожухарова, предаде БНР. Продажбата е била спряна при спецоперация на ГДБОП и прокуратурата. 
 
Майката на Вълков се е "сдобила" с имота от хора, които били представени като наследници, без те дори да знаят, че имат такъв имот, съобщиха разследващи пред БТА. Вълков е уговарял в четвъртък предварителния договор за продажбата на имота на трети лица, като сумата, за която е трябвало да бъде изтъргувана земята, е 2 200 000 евро.  Той е задържан при изповядване на сделката при нотариус между купувачите и майката на Вълков, предаде БНТ. Имотът се намира в границите на базата на Националната спортна академия край Несебър и от години се водят спорове между висшето учебно заведение и наследници на земеделски земи.

Очаква се по-късно на Вълков да бъде повдигнато обвинение. Тъй като има подозрение, че той е използвал служебното си положение за изготвянето на документите с невярно съдържание, за да придобие имота, е извършен обиск в неговия кабинет.  Извършват се претърсвания още в дома на Вълков, и на други адреси. 

"Все още се водят процесуални следствени действия на терен във връзка със задържания председател на Бургаския административен съд. На Вълков е ограничено правото на предвижване", уточни директорът на ОД на МВР - Бургас Милен Димитров пред "Фокус".
Има и други задържани лица, каза Димитров пред Стандарт нюз, но не уточни дали става дума за магистрати.

Говорителят на Окръжна прокуратура в Бургас Станимир Христов обясни, че приоритетно с разследване на магистрати се занимават Софийска прокуратура и Софийски градски съд. Вълков е висш магистрат с имунитет и затова случаят се ръководи от Софийска градска прокуратура, коментира и Апелативният прокурор на Бургас Емил Христов.

Вълков е наблюдаван повече от месец, каза градският прокурор на София Николай Кокинов пред "Фокус". В момента се уточнява с каква мярка да бъде задържан съдията.

Административен съд Бургас започна дейността си на 1 март 2007 г. Оттогава негов председател е Атанас Вълков. Името му досега не се свързва със скандали. От септември 2001 г. до декември 2006 г. Вълков е съдия в Окръжен съд град Бургас в административно отделение. Завършил е „Право" в Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски". Преподавател е по Основи на гражданското право в „Центъра по юридически науки" на Бургаския свободен университет.

-

Продължение:

2013 Бившият шеф на Административния съд в Бургас осъден на три години и половина затвор

2014 Софийският апелативен съд ще заседава по делото срещу Атанас Вълков

19.01.2015 Апелативният съд задължи подсъдимия Атанас Вълков да се яви на делото

21.02.2015 Осъденият бургаски съдия Вълков болен, иска да спрат делото срещу него

12.11.2015 Делото срещу Атанас Вълков повече от година е в "болничен"

12.07.2016 Психиатър и психолог решават дали подсъдимият съдия Вълков може да се яви в съда

-

Обратно към всички статии и предавания за имотни измами

-

Начало на блога

Блогът съдържа 4 части: Документи, Кореспонденция, Информативни материали и Примери за ширещата се правна неграмотност в средите на правосъдната ни система

-

No TrackBacks

TrackBack URL: http://softisbg.com/MTOS-4.32-en/MT-5.2.10/mt-tb.cgi/1013

Leave a comment

About this Archive

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.