Застраховател гази закона/документ/

Начало на блога
 

Този материал е част от Застрахователна измама

-

Публикувано в този блог на 13.11.2017

Р. Стоянова

-

Застрахователната компания "ЗАД ДаллБогг: Живот и Здраве" АД показва странен критерий спрямо своите клиенти. Това става ясно от сигнал на наш читател, който ни даде информация по скандален случай, свързан с компанията. На 10.09.2017 година в София лек автомобил Порше , марка Кайен е увреден след пътно - траспортно произшествие с друг автомобил, който в документа на дружеството е описан като "Превозно средство Б". От застрахователната компания обаче твърдят, че в инцидента е участвал трети автомобил, който не е идентифициран. Според експертизата на "ЗАД ДаллБогг: Живот и Здраве" виновник за нанасяне на щетата е именно третия участник в произшествието. Заключението е, че застрахования в дружеството клиент и водач на "Превозно средство Б" няма вина за катастрофата. Любопитното и скандалното обаче е, че самият водач е признал вината си и подписва двустранен протокал с шофьора на Порше Кайен.От компанията обаче пренебрегват този факт и решават да прилагат свои закони, газейки истинските. Според застрахователя този протокол не представлява форма за признаване на вина. В крайна сметка "ЗАД ДаллБогг: Живот и Здраве" отказва да изплаща щетата.


Наша справка показа, че председател на Съвета на директорите на застрахователното дружество е Тихомир Димитров Каменов. Негото име се свързва с компанията Чайкафарма. Името на Каменов се спряга и с няколко скандали, свързани с Български онкологичен фонд и неправомерно източване на средства от дружеството.
Самото дружество "ЗАД ДаллБогг: Живот и Здраве"АД е с малък пазарен дял и прилага дъмпингова стратегия спрямо своите конкуренти.Предлаганите цени са по-ниски, но явно услугата не отговаря на изискванията на корпоративната етика.
Потърсихме централата на дружеството за коментар на скандалния казус. От там отговориха, че ще проверят случая и ще дадат официално становище.

 -


П. Михайлов
Г.Георгиев

5 Коментари

 1. Ренета Стоянова, Варна 2017-11-13 22:27:57

  \\\"ДаллБогг\\\" са завели дело срещу мен за разваляне на застрах. договор, какъвто не съм сключвала. Била съм страшна измамница, която регистрира и застрахова на свое име огромен брой коли в услуга на румънски граждани \\\"изцяло по занятие\\\", а аз нямам нито кола, нито шофьорска книжка - вж \\\"Застрахователна измама\\\": http://softisbg.com/dannies_blog/post-131.html Моят случай не е единичен - вж \\\"Уведомително писмо\\\" изпратено на 27.10.2017 от изп. дир. Росен Младенов до мен: http://softisbg.com/dannies_blog/Uvedomitelno_pismo_Reneta_Stoyanova.pdf

 2. Анонимен 2017-11-05 10:13:02

  Собственикът на Поршето да подаде жалба в Комисията по финансов надзор. Въпросното \\\"застрахователно\\\" дружество, което определено не за първи път си измисля закони и отказва плащания позовавайки се на тях, го очаква глоба от поне 20 000 лева.

 3. Марковски 2017-11-03 17:33:05

  След разглеждане на материалите по преписката се установи че щетите са по предните две гуми с джантите.В приложения снимков матерял са именно те.\\\"ЗАД ДаллБогг: Живот и Здраве\\\" АД явно иматсвръх естествени възможности,щом като виновния доброволно е разписал двустрания протокол те могат по гумите и джантите да установят трети нарушител.
  До Министара на Вътрешните работи-моля назначете ги в родната полиция ,те имат крещяща нужда от тях.

 4. Jasmata 2017-11-03 16:33:55

  Az ako sam w toq slichai hwashtam za wratleto tozi deto mee udaril,plashta mi koto trqbwa i neka negowite zastrahowateli posle mu wazstanowqt koto trqbwa.Taka de

 5. Пепиньо 2017-11-03 16:27:15

  Тези ги знам Дал Бог ама НЕдал бог.егати ментите-бой по маерките само в такъв случай и дело

Начало на блога
 

Този материал е част от Застрахователна измама

No TrackBacks

TrackBack URL: http://softisbg.com/MTOS-4.32-en/MT-5.2.10/mt-tb.cgi/1388

Leave a comment

About this Archive

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.