26.05.2017 До почитаемия пр. Лещаков от ВТАП

Начало на блога

Това писмо е част от кореспонденцията с ВТАП

-

Subject: Fwd: отговор по пр. 1755/2014 на ВТАП
Date: Fri, 26 May 2017 16:58:47 +0300
From: Rennie Stoyanova <rennie@softisbg.com>
Organization: Softis
To: rp@pl.prb.bg, op@pl.prb.bg, ap_vt@vt.prb.bg, vkp@prb.bg, office_gp@prb.bg



ДО: Почитаемия пр. Лещаков от ВТАП, пр. 1755/14
КОПИЕ ДО: горестоящи и долустоящи прокуратури


Почитаеми Прокурор Лещаков,

Много благодаря за днешното Ви писмо до мен (приложено), с което ме уведомявате, че предстои да бъда разпитана като свидетел и да бъде преценено предприемане на действия за привличане на обвиняеми лица по ДП № 2924/13 на РП-Плевен.

Уведомявам Ви, че доверието ми към Прокуратурата като институция е силно разклатено - особено след публикации в медиите, че плевенската банда на Куката и Бокса, арестувана при акция на ГДБОП в края на април т.г., е била покровителствана от окръжен прокурор, подсъдим за престъпление срещу правосъдието. Това беше последната капка. Положението вече е непоносимо.

Около 50 дка от нашите отнети с измама земи се намират във владение на Ивайло Бировски (Иво Бокса) от 19.02.2014 г. Прокуратурата в Плевен сигурно знае това, но го укрива, както укрива и всички важни факти, доказателства и обстоятелства по наглата имотна измама със земите на покойната ми майка в Плевенско.

Едва ли е възможно без съучастието на прокуратурата години наред да не може да се разкрие една абсолютно нагла и съвсем елементарна имотна измама - земята на собственик с нотариален акт е "продадена" с предходни (стари) невписани - и неподписани (!) - "документи" без никаква удостоверителна сила. Отвсякъде съветват гражданите "Пазете нотариалния си акт, не го давайте на никого!". Пострадалата от тази бандитска имотна измама пази нотариалния си акт и не го е давала на никого. Измамникът лъжепълномощник не е успял да се добере до него. И въпреки това измамата е осъществена. Вие знаете как е "удостоверена" собствеността на майка ми върху 50 дка ниви, много пъти съм Ви уведомявала -  "удостоверена" е с неподписани и невписани листчета, груба имитация на преписи от решения на ПК. Плевенският нотариус така бил преценил - че хвърчащите листчета са много по-сигурно доказателство от подписания и надлежно вписан в Имотния регистър нотариален акт, издаден въз основа на оригиналните, влезли в сила решения на ПК, които съхраняваме като нотариално заверени копия.

Разбирате ли какво означава това? Означава, че на практика никой в България няма собственост! Нотариалният акт няма никаква стойност! Всеки мошеник  може да ви отнеме имота, без дори да подозирате - така, както си стискате нотариалния акт и си ВЪОБРАЗЯВАТЕ, че сте собственик.

Застрашен е обществен интерес, не само личен!

И тук идва най-страшното. При сезиране на прокуратурата за такъв фрапантен случай на имотна измама, какво става? Прокуратурата, която е органът, длъжен да защитава обществения интерес, укрива всички доказателства за престъплението и се нахвърля върху пострадалата! Клетата ми тежко подвижна, много болна майка (не психически! физически болна!) беше подлагана на ужасно грозни издевателства, достойни за бандити, да си "признае", че е ходила в някакво село на 120 км от дома й в гр. Варна, за да заверява пълномощно за дарение или продажба на всичките си земи в плевенско. И понеже не си "признаваше", я обвиняваха, че пречи на разследването! Напредналата й възраст изобщо не се споменаваше, а физическите й заболявания се представяха изопачено като психически! А най-важното -  прокуратурата упорито мълчи по въпроса как е удостоверена собствеността при измамническите покупко-продажби в Плевен през март 2013. Споменава се само, че измамникът лъжепълномощник бил разглеждал нотариалните актове (показания на братовчед му от Разград), след което никъде - повтарям, никъде! - не се казва, че измамните покупко-продажби са осъществени без представяне на "разглежданите" нотариални актове. 

Майка ми почина на четвъртата година от имитацията на разследване. Тя стана жертва на двойна измама - веднъж я измамиха бандитите, които отнеха поземлената й собственост, и втори път - прокуратурата, която прикриваше и все още прикрива престъплението.

Предвид гореизложеното, Ви уведомявам, че аз вече не смея да се явя на разпит в прокуратурата в Плевен, без преди това да получа писмена гаранция, че няма да бъда измамена като горката ми майка. Такава гаранция може да бъде например писмено уведомление от наблюдаващия прокурор, че е наясно с  това, че продажбите на земите на майка ми са извършени без представяне на нотариалните й актове,  и нещо повече - извършени са без представяне на каквито и да било валидни документи за собственост. Както и че е наясно с още няколко други важни момента по измамата, на които досега изобщо не е обръщано внимание, макар че сме молили многократно да им се обърне внимание, и за които настоящият набл. прокурор е уведомен, но също мълчи, както мълчаха и другите набл. прокурори преди него - пр. Ивета Маркович и мл. пр. Цонка Кичева.

С почитание,

Ренета Тодорова Стоянова, ЕГН **********
дъщеря на починалата на 15.03.2017г. пострадала по ДП 2924/13, пр. 3624/13 на РП-Плевен
Образование: полувисше (медицина) и висше (англ. филология)
Адрес: гр. Варна, ул. „Г. Бакалов" 17, вх. 7, ет. 1, ап. 80
Стац. тел.: 052 988 600, Моб. тел.: 0888 60 90 72
Блог за имотната измама със земите на майка ми: http://softisbg.com/dannies_blog/
Предпочитан начин за комуникация: по е-поща на адрес rennie@softisbg.com

-

Начало на блога

Това писмо е част от кореспонденцията с ВТАП

No TrackBacks

TrackBack URL: http://softisbg.com/MTOS-4.32-en/MT-5.2.10/mt-tb.cgi/1224

Leave a comment

About this Archive

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.