2008 - Здравен фонд Далл Богг: Живот и здраве

Начало на блога

 

Този материал е част от Статии за застрахователни измами

-

Източник: АБСУРДИ.цом

Не е шега!
Попаднах на следната новина:

http://news.ibox.bg/news/id_1452000073

http://absurdi.com/files/1215203601_587.jpg

"Комисията за финансов надзор лицензира на свое заседание днес Здравноосигурителен фонд Далл Богг: Живот и Здраве ЕАД, съобщиха от надзора, цитирани от ipo.bg.

Лицензът дава право на дружеството да предлага здравноосигурителен пакет Комплексна медицинска помощ и грижа за здравето. Едноличен собственик на дружеството е Търговска лига - Национален аптечен център АД.

В съвета на директорите на новото дружество влизат Тихомир Каменов, който е председател, заместник-председател на съвета на директорите и изпълнителен директор е Тони Веков, член на съвета на директорите и изпълнителен директор е Славейко Джамбазов. Като членове на СД влизат още Григор Горчев, Таквор Бохосян и Младен Григоров."

-
ТОВА вече си е пълна подигравка, откъдето и да се погледне.
В съвета на директорите на новото дружество влизат Тихомир Каменов, който е председател..
Та кой ли е Каменов? Ето какво намерих с чичко Гугъл за 5 мин.:

Може ли една фирма за две години да наруши 135 (сто тридесет и пет) пъти Закона за митниците, да ощети бюджета в особено големи размери и да няма никакви санкции? А може ли същата фирма да прави това в продължение на 10 години и пак да не е наказана? Няма грешка, уважаеми читателю. В България всичко е възможно. В следващите няколко броя ще ви разкажем как един търговец на лекарства стана милионер за сметка на хазната и на стотици, а може би хиляди тежко болни хора, за които животоспасяващите медикаменти все не стигат.

Точно 135 митнически нарушения е извършила фирмата на Тихомир Каменов "Търговска лига - Национален аптечен център" АД за периода 2002-2004 г. Това е установила проверка на Националната служба за борба с организираната престъпност и Икономическата полиция. Нарушенията са най-различни, а щетите са в особено големи размери.

"Търговска лига" е дистрибутор на лекарства, най-големият у нас, с пазарен дял от близо 33%. Останалите участници си делят средно по 2,5%. Фирмата купува медикаменти от производителите и ги продава на здравното министерство, здравната каса, държавните болници. Сделките са скрепени с договори и анекси към тях. Само за животоспасяващи илачи, които са платени 100% от Министерството на здравеопазването и НЗОК, "Търговска лига"

усвоява годишно 90 млн. лв.

Средната печалба от подобен бюджет е около 20-30%, или 18-27 млн. лв.

Дотук нищо лошо. Работи търговецът и печели. Лошото е, че същият този търговец системно и безнаказано нарушава законите. От което всъщност печели най-много. За сметка на държавата и нейните граждани. Съгласно Закона за митниците например всеки вносител е длъжен в 24-часов срок да плати дължимите митни сборове и ДДС върху стоката. Не и Тихомир Каменов. Той си взима лекарствата от митницата и плаща, когато поиска. Може след седмица, а може и след половин година. В едно от описаните при проверката на Икономическата полиция 135 нарушения забавянето е 187 дни.
За скъпоструващи лекарства от бюджета се отпускат 216 млн. лв. 20% ДДС върху тях прави 48 млн. лв. Вярно е, че тези пари излизат от единия джоб на държавата и влизат в другия. Но такъв е законът. За неговото спазване отговарят митниците. Тяхно задължение е да приберат и ДДС-то, което дължи Тихомир Каменов. За неговите нарушения Агенция "Митници" е уведомена от Върховната касационна прокуратура на 18 октомври 2005 г..... има и още много. Някой да продължава да си мисли, че има държава?

-

Начало на блога

 

Този материал е част от Статии за застрахователни измами

 

No TrackBacks

TrackBack URL: http://softisbg.com/MTOS-4.32-en/MT-5.2.10/mt-tb.cgi/1558

Leave a comment

About this Archive

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.