10.06.2017 Гл. прокурор: В големите приватизационни сделки има престъпления, но вече всички са чисти

Начало на блога

Тази статия е част от материалите за мудното правосъдие и некомпетентните магистрати

-

 Р. Стоянова

07.07.2017

Оригинална публикация: в. "Дневник", 10.06.2017

© Юлия ЛазароваВсички документи за големите приватизационни сделки са дошли в прокуратурата, но какво от това. Давностният срок за неизгодни сделки е отдавана изтекъл. За мен има престъпления в много случаи, но чертата е теглена и сега всички са чисти. Това каза в интервю за Нова телевизия главният прокурор Сотир Цацаров.

 

По традиция, той даде интервюто в кабинета си, като то беше излъчено на запис. Цацаров припомни, че всички възложени данъчни проверки на сделките, свързвани с Делян Пеевски са приключили с извода, че "той е чист като сълза", или поне така излизало от дадените от НАП документи.

 

Не било опасно за живота да искаш съдебна реформа

 

По повод инцидентът с колата на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов, Цацаров каза, че в България не е опасно за живота да искаш съдебна реформа. Той уточни, че няма личностен конфликт с Панов, а двамата имат различни ценностни системи. 

Цацаров обяви, че до края на следващата седмица вероятно ще са готови изводите на военнокръжна прокуратура за инцидента с Панов. Те няма да се скрият, подчерта Цацаров.

 

Всичко, което трябва да знаете за:

Всички прокурори искали прокуратурата да не се мести

 

По повод исканото изваждане на прокуратурата от съдебната система и отделянето и от всички власти, главният прокурор каза, че така тя ще стане безконтролна. Той подчерта, че има подкрепата на всички прокурори, сегашната ситуация да не се променя.

 

Цацаров посочи, че сега, единственото действие на прокуратурата, което не подлежи на контрол, е задържането за 72 часа. Всяко друго действие подлежи на съдебен контрол, отбеляза главният прокурор.

 

Според Сотир Цацаров няма какво повече да се проверява по срещата в ЦУМ между него Сашо Дончев и Георги Гергов. "Да разкажа кой ме покани, значи да прекрача една граница на коректност, която всеки човек трябва да има", каза той в отговор на въпрос. Цацаров допълни, че може и ще продължи да се среща с хора, които не се проверяват от прокуратурата, а случаят е такъв.

 

Не бил светец, но и знаел кой го атакува

 

За главния прокурор шумът около срещата е пропаганден балон. "Аз знам, че не съм светец, но и знам за кой в тази държава не съм особено удобен. Не съм особено удобен за хора, свикнали да получават само благоволение или поне пълно мълчание от прокуратурата", обясни Цацаров.

 

Главният прокурор подчерта, че атаките срещу него идват от една партия, зад която стоят огромни икономически интереси. Тя не успя да прескочи бариерата и не им остана нищо друго, освен да скандира съдебна реформа и да атакува прокуратурата. За тях европейската правосъдие е с намаляване на правомощията на главния прокурор. За мен, европейското правосъдие е "Наглите" да си стоят в затвора, обобщи Сотир Цацаров.

 

В отговор на въпрос той уточни, че не се бои от проверки. Според него механизъм за контрол на двамата председатели на върховни съдилища и главния прокурор може да се въведе и без конституционна промяна. "Който твърди обратното, гони друга цел и иска да отвори врата за конституционни промени", уточни Цацаров.

 

Според Цацаров най-верният поглед към съдебната реформа е на пострадалия. "Той търпи всички последици от бавното правосъдие, отлагане на делата, бавна работа на полиция", уточни главният прокурор. По случая с шведския турист, според него справедливост ще означава побойникът да е в затвора.

 

Коментари    
 --- "Според Цацаров най-верният поглед към съдебната реформа е на пострадалия. "Той търпи всички последици от бавното правосъдие, отлагане на делата, бавна работа на полиция", уточни главният прокурор. " Тук е съвсем прав!
   
--- От обвинител в оневинител

--- За пореден път започваме на чисто.При нас всичко е чистак,балансирано и тишина.
    
--- С една дума - да са ни честити и политиците, и бизнесмените, и мафията, и прокуратурата, и номенклатурата.
     
--- "Той уточни, че няма личностен конфликт с Панов, а двамата имат различни ценностни системи."  Тук не мога да не се съглася с Цацаров - наистина имат различни ценностни системи. И системата на Цацата , ако изобщо може да се нарече ценностна, не е подходяща за главен прокурор, а за човек от другата страна на решетките.
        
--- Било престъпление, но вече всички са чисти?!?!?!
    Пълен абсурд.
    Това може да го каже някой завършил до 8-ми клас, или със смазан мозък от фалшив алкохол в местния Хоремаг, но е НЕДОПУСТИМО Главен прокурор да говори така. Няма "изчистено" престъпление. То или е престъпление или никога не е било. Ако е било но преследването му е погасено по давност - това значи, че прокуратурата го е проспала - най-вероятно срещу пари, което е друго престъпление. Но ако никога не е било - значи не може никога да се превърне в такова. Така че да си сяда на гъза и да работи, а не да говори врели - некипели.
 
--- Интересно, давността някъде около една седмица ли е, или за по-сериозните престъпления стига до един месец? И кой измисли, че за престъпления има давност?  В България измамничеството е поминък и не се преследва...
    
--- "Цацаров припомни, че всички възложени данъчни проверки на сделките, свързвани с Делян Пеевски са приключили с извода, че "той е чист като сълза"
    Цацаратура, сър!
    
--- Единственото истинско обединение на елита е кражбата.

---  Замитахте, отлагахте, протакахте и как няма всички да са чисти....
 
--- Престъпленията са извършени от "неизвестен извършител". Останалите са чисти....
   
--- Чисти са, да, виновните за разграбването на парите ни са наказани, но...   на някоя друга планета. А нашата планета, примерно виновникът да платим реакторите за Белене, превишил правата си и подписал Допълнение 12 по проекта "Белене", е наказан да бъде... зам. министър на енергетиката в сегашното правителство. Същият Красимир Първанов, за да му е още по-гадно, беше сложен на мястото на другия хубавец Р. Овчаров в Надзорния съвет на "Нефтохим". Добре, че не платихме за "Белене" 20 милиарда данък "Русия", щото щяха да направят К. Първанов направо вицепремиер. За наказание, бре.
        1
     

--- "има престъпления, но вече всички са чисти, обяви главният прокурор"
    УНИКАЛНО!
    Държавата на престъпниците.
    
--- Поздравления, другарю Цацаров!
     
--- Чисти,но престъпни.
    Престъпно чисти.
    Вече не са престъпни,но са мръсни.
 
---"чертата е теглена и сега всички са чисти"
    Какъв е смисълът от прокуратурата и цялата съдебна система? Да теглят чертата, за да бъдат всички чисти? Е, не става дума за кокошкарите, нали трябва да се пълнят с някого затворите?

---    .... ти си го избра.
    Алоу, герберастията, нали този щеше да пребори мафията бе?
    Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
   
--- "Давностният срок за неизгодни сделки е отдавана изтекъл. За мен има престъпления в много случаи, но чертата е теглена и сега всички са чисти."
    Да се промени законът и който е сгазил лука, да бъде осъден
 


---  "има престъпления, но вече всички са чисти, обяви главният прокурор" УНИКАЛНО!Държавата на престъпниците."     --цитат от коментар 21 на Торбалан

    По-скоро България е държава на чистите престъпници.
 
--- Утре, при следващия главен прокурор, макар и личностно друг, но избран по същите правила - отново ще чуваме същата констатация - деянията са погасени по давност. Затова - в следващите 10 години не чакайте промяна. Защото за повечето от сегашните престъпления давносъта е 10 години. Това е омагьосан кръг с елементи на безнадеждност. Отглеждайте кандидат емигранти и си мълчете. Така се съсипва една държава - и ние сме съучастници, с бездействието си.
    
    
--- Мръсен негодник сега чакаш да мине давностния срок и на КТБ и да кажеш,че е имало кражба,но давностният срок е изтекъл и тази кражба вече е законна. Дебел мръсник да отидете в ада всички мръсници,но лошото е,че този робски народ още ви трае...
     
--- "..Цацаров посочи, че сега, единственото действие на прокуратурата, което не подлежи на контрол, е задържането за 72 часа. Всяко друго действие подлежи на съдебен контрол, отбеляза главният прокурор...."
    Цацаров и преди е изричал много лъжи. Ако е казал горното, тази лъжа трябва да се прибави към списъка му с лъжите.
    Прокурорската проверка - от началото, до края :)
    
--- "Всички документи за големите приватизационни сделки са дошли в прокуратурата, но какво от това. Давностният срок за неизгодни сделки е отдавана изтекъл. За мен има престъпления в много случаи, но чертата е теглена и сега всички са чисти. Това каза в интервю за Нова телевизия главният прокурор Сотир Цацаров."
    Това изказване дава пълна картина на скапания им криминален преход. Разграбиха всички активи и богатства на държавата, изчакаха да мине давностния период и сега са чисти като сълза. А ние през това време викахме по площадите и лапахме мухите, докато тези тарикати грабеха всичко, което става за грабене. Така т.нар.политическа класа извърши грабежа на века под предлог смяна на системата.
        
--- Дааа, определено Цацаров е притеснен ... Твърде трудно е вече да обяснява публично защо няма осъдени хора и прокуратурата не прави нищо по въпроса ...

--- Цацаров, а когато стана Главен прокурор беше ли изтекла давността на приватизационните сделки и какво ти направи по въпроса през тези години? Трябва и на тебе да се потърси наказателна отговорност

---  " За мен има престъпления в много случаи, но чертата е теглена и сега всички са чисти. "
    Значи престъпниците са се поправили, без да получат възмездие. Това трябва да е българския принос в световната практика и заслугата е основно на прокуратурата. И всички са доволни с изключение на една единствена партия. Ама пък тя маргинална, даже не влязла в парламента. Това го казва главният прокурор на републиката г-н Цацаров. Ейга ти републиката, ейга ти чудото!

--- Какъв "прокурор" бе - бригада ПЕРАЧКИ. А давност за злоупотреба с власт не трябва да има... т.е. за всички престъпления "под чадър", вкл. "узаконени" от престъпна /нелегитимна/ власт... а коя досега не е?
   
--- НИКАКВА ДАВНОСТ за престъпления на лица, упражнявали публична власт - от "освобождението" та до сега!     Но... докато правилата ги пишат ТЕ, това са мечти под одеалото. Голямо бъбрене в тоя Нет. И кой да ни освободи? Освободители няма. http://www.directdemocracy21c.eu/edname4ta/FILES/kak.htm
       
--- Брей, какви са тия закони, каква е тази давност???? Приватизация има-няма от 1993 г., т.е. най-старите сделки са на 24 г., като най-компрометираните са от по-скоро. Г-н Прокурорът иска да ми каже, че давностния срок за престъпленията е 10-15 г. и всеки престъпник може да си отдъхне, ВЪПРЕКИ че са доказани, тъй ли?

--- Изчадията на ада отново лъжат. Ако ВЪОБЩЕ имаше държавност в България, щяха всеки ден да се прекратяват приватизационни сделки, да се конфискува имущество на нарушилите приватизационните сделки да се продава завода на следващия кандидат. ако ще и за 1лв да му дадат кремиковци (в минало време) нямаше да е проблем, ако в момента в който не си изпълни лъжливите приватизационни обещания му отнемат цялото имущество като обезщетение и глоба за нарушение на сделката
    и това както винаги е напълно възможно да се случи само че както винаги някой главен демон от ада може да направи изключение
    Свят, спри да се кланяш на богинята Кали!
 

 

Начало на блога

Тази статия е част от материалите за мудното правосъдие и некомпетентните магистрати

-

 

No TrackBacks

TrackBack URL: http://softisbg.com/MTOS-4.32-en/MT-5.2.10/mt-tb.cgi/1266

Leave a comment

About this Archive

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.