САМО В ПИК TV! Шефът на застрахователния брокер "Булром" разкрива как се източва гаранционния фонд за катастрофи, ще има ли още фалити в бранша

Начало на блога
 

Този материал е част от Статии за застрахователни измами

-

30.10.2018

 Източник: The World News

Публикувано в този блог на 04.05.2019

-

Шефът на застрахователния брокер "Булром" Веселин Атанасов прави разтърсващи разкрития за опитите за източване на гаранционния фонд за катастрофи от застрахователни дружества,  които отказват да плащат щетите на застраховани при тях автомобили след произшествия.

Защо БНТ се впусна да защитава застрахователното дружество "Далл богг" и каква е врачанската нишка в обвиненията на дружеството към брокера и гаранционния фонд?

На въпрос към брокера дали са издавани полици на мъртви души и дали той предлага клиенти на "Далл Богг" Атанасов отговори, че в репортаж е видял как се разнасят полици с твърдения, че са за мъртви души. Взех полиците, за които се твърди, че са на починали хора, става върос за Иво Стоянов, на чието име е сключена застраховка гражданска отговорност. Този клиент на застрахователя приема да носи риска на т.нар. рискови водачи от чужбина. Водачът, който сключва полицата в офиса на "Булром" е Радоалин Константин, румънски гражданин. Той посочва ЕГН-то на Стоянов, обяснява Атанасов. 

Премията е от 507, 82 лв. Той е чужд гражданин и рисков водач и така застрахователят завишава премията. В България същата пр емия е от 192 лв., допълва брокерът. 

За да няма объркване, ето го и талона, който се изисква по време на сключване на полицата. Номерът на автомобила съвпада със собственика, който също е вписан в гражданската отговорност. Брокерът не е извършил никакво нарушение, показа документи пред камерата на ПИК TV той.

Очевидно Иво Стоянов приживе е предоставил автомобила за постоянно или временно на чужд гражданин. В пълномощното е упоменато, че чуждият гражданин може да сключва застрахователни договори, посочи още Атанасов. 

На въпрос на ПИК от 391 полици, за които се твърди, че са невалидни, колко са на компанията му, той заяви, че не знае. Лицензът беше отнет на 21 март 2018 г. поради тридневно забавяне на изплащане на премиите към застрахователите.  Това е срок, в който самият брокер може да бъде глобен. Получих си глобите и после становище от КФН, че лицензът ни е отнет заради забавени плащания, заяви Атанасов. Получих за нула време глоба и лишаване, допълни той. 

На въпрос чувал ли е за разходки на шефа на "Далл Богг" Тихомир Каменов в чужбина с лица от КФН той заяви, че е чувал слухове, но не е бил свидетел на такива пътешествия. 

Има статистически резултати, че в схемата със застраховки на български коли в Европа има дилъри, които препродават копия на застраховки в Италия и на други места и те се ползват, за да бъдат обезщетени трети автомобили, разкри модерните схеми на измами.

Две са схемите, които прокуратурата би следвало да провери - едната е за подготовката на застрахователни измами, а другата е как стават невалидни полици в съответното застрахователно дружество. 

Факт е, че застрахователите не казват какво точно се случва и започват да прехвърлят вина и да посочват, че брокери като нас, са виновни, заяви Атанасов. 

За мен атаките са от страна на "Далл Богг", за да ми вземат бизнеса по този начин, чрез дискредитиране, призна брокерът. Но това не е само бизнес на "Булром глобъл груп", заяви още той. 

На въпрос с какво застрашава компанията, брокерът заяви, че не може да застраши такъв голям гигант.

Започнал съм консултации с адвокатите на "Булром" и ще потърся правна защита по обвиненията, които ми бяха отправени, заяви пред камерата на ПИК TV той. 

По думите му несигурността на застрахователния пазар ще продължи, ако не се вземат мерки. 

-

Начало на блога
 

Този материал е част от Статии за застрахователни измами

No TrackBacks

TrackBack URL: http://softisbg.com/MTOS-4.32-en/MT-5.2.10/mt-tb.cgi/1762

Leave a comment

Categories

Pages

Powered by Movable Type 5.2.10

About this Archive

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.