Жители на Михайлово винят кандидат за кмет на Оряхово в крупна измама

Начало на блога

Блогът съдържа 4 части: Документи, Кореспонденция, Информативни материали и Примери за ширещата се правна неграмотност в средите на правосъдната ни система

-

Обратно към всички статии и предавания за имотни измами

-


 

09.10.2015

Жители на хайрединското село Михайлово сигнализираха bTV за крупна имотна измама, в която са замесени няколко институции. Измамата облагодетелства семейството на кандидата за кмет на Оряхово Цецко Кривачков.

Кривачков бе следовател, а впоследствие и съдия по вписванията към Оряховския съд. Години наред бе разследван за длъжностни престъпления заедно с бившия червен депутат Тома Томов в качеството му на председател на оряховската прокуратура.

Тази пролет, когато арендатор започва да събаря огради и да обработва имоти на ул. „Стамболийски" в село Михайлово, семейство Градинарски разбират, че къщата, за която имат нотариален акт от десетилетия, не е тяхна, а на дъщерята на бившия оряховски съдия и настоящ адвокат и кандидат за кмет на Оряхово Цецко Кривачков.

Потърпевшият Георги Градинарски твърди, че това е парцел, който е бил собственост на дядо му и на баща му.

Историята започва още през 2007 г., когато Цецко Кривачков все още е съдия по вписванията. Тогава Районният съд в Козлодуй признава на баща му Костадин Кривачков правото на собственост върху 180 декара земя в село Михайлово. Въз основа на нотариален акт, който обаче е за малък имот в Оряхово. До документа се добира адвокатката на потърпевшите, която също се оказва „ужилена".

„Парадоксът е в това, че се възстановяват 180, а се представят доказателства за няма и един декар", твърди адвокат Наталия Гергова.

Грубо нарушение извършва и поземлената комисия в Козлодуй, която вместо да обжалва решението, въз основа на него връща на фамилия Кривачкови въпросните 180 декара. Стига се дори дотам, че семейството се оказва крупен собственик на имоти в регулация, със застроени върху тях къщи и селскостопански постройки.

В момента Кривачков е кандидат за кмет на Оряхово от Български демократичен център (БДЦ). Откриваме го в адвокатската му кантора. Твърди, че не знае нищо за никаква измама и се чувства спокоен пред съвестта си.

Години наред Кривачков бе с отнети права заради водени срещу него и срещу бившия прокурор на Оряхово Тома Томов и неговия заместник Димитър Викентиев дела. Първоначално произнесените ефективни присъди бяха намалени на условни, а в хода на обжалванията делата бяха прекратени по давност.

Съпредседателят на БДЦ Стефан Кенов обяви във включване по телефона, че хората, които винят Кривичков в имотна измама трябва да си търсят правата по съдебен път. Според него кандидатът на БДЦ за кмет на Оряхово е с чисто съдебно минало, защото няма присъда. Той съзира злонамерена атака срещу кандидат на партията, която не била единствената.

-

Начало на блога

Блогът съдържа 4 части: Документи, Кореспонденция, Информативни материали и Примери за ширещата се правна неграмотност в средите на правосъдната ни система

-

Обратно към всички статии и предавания за имотни измами
-

 

No TrackBacks

TrackBack URL: http://softisbg.com/MTOS-4.32-en/MT-5.2.10/mt-tb.cgi/1004

Leave a comment

About this Archive

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.