Сагата с измамените руснаци влиза в прокуратурата

Начало на блога

Блогът съдържа 4 части: Документи, Кореспонденция, Информативни материали и Примери за ширещата се правна неграмотност в средите на правосъдната ни система

-

Обратно към всички статии и предавания за имотни измами

-Копиран текст на burgasinfo.com

Сагата с измамените руснаци влиза в прокуратурата - Новини от Бургас и региона
31.10.2012
 
Както първи съобщихме вчера, над 50 семейства, купили апартаменти в Слънчев бряг, са заплашени да останат без тях. Строителят - фирма „ЕС ПИ ЕС" - ги е ипотекирал, след това ги продал на руснаците, а сега банката си търси парите и е обявила жилищата за повторна продан. Отчаяните семейства са готови да бранят собствеността си с протести и да откажат бъдещите купувачи да инвестират в България. Скандалът заплашва да хвърли огромно грозно петно върху бизнеса с недвижими имоти у нас и да рефлектира върху десетки честни посредници и строителни предприемачи. Руснаците са купили апартаменти в комплексите „Diamond Bay", „Diamond Palace", „Diamond Sky" в „Слънчев бряг".

Сделките са изповядвани в периода 2008-2012 година в Несебър, от нотариус Стоян Ангелов. „Не знаехме, че жилищата са ипотекирани, иначе нямаше да ги купим", твърдят руснаците. По закон, именно несебърски нотариус е учредил и ипотеките. В Несебър те са двама, единият от които е Стоян Ангелов. Опитахме се да разберем дали той е предупредил хората, че купуват имоти с тежести. Телефонът на нотариуса в момента е изключен, а той не е в Несебър. Сегашният управител на фирмата-продавач е Стамат Стаматов, но сделките са сключвани от предишния - Георги Ангелов. „Не желая да коментирам, ще се свържа с вас след 2-3 дни", каза Ангелов пред BurgasInfo.

Почетният консул на Руската федерация в Бургас Тонко Фотев предупреди, че ще изпрати писмо до прокуратурата. „Ще изпратим писмо до прокуратурата, с което ще я сезираме да извърши разследване дали има престъпление. Ако няма, ще се заведат граждански искове", каза Тонко Фотев, цитиран от „Черноморски фар". Според адвоката на част от потърпевшите - Олег Атанасов, фирмата води преговори с чужд инвеститор. „Няма измама, защото няма нанесена материална щета. Апартаментите са с възбрана, но има издадени нотариални актове. Не можем да кажем, че е налице измама, защото може да се окаже, че клеветим или злепоставяме, че е извършено престъпление, а то не е.

Аз се занимавам с този случай от юли. Сега имам уверенията на Стамат Стаматов, че водят сделка с чужд инвеститор и ще финализират сделката до 10 дни", казва адвоката за в. Черноморски фар. По негови думи чуждата фирма ще купи фирмата и ще погаси дълга й към банката и ще заличи ипотеките, за да не бъдат продадени апартаментите на хората.

-

 

Начало на блога

Блогът съдържа 4 части: Документи, Кореспонденция, Информативни материали и Примери за ширещата се правна неграмотност в средите на правосъдната ни система

-

Обратно към всички статии и предавания за имотни измами

 

No TrackBacks

TrackBack URL: http://softisbg.com/MTOS-4.32-en/MT-5.2.10/mt-tb.cgi/981

Leave a comment

About this Archive

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.