Да закрием прокуратурата

Начало на блога

Блогът съдържа 4 части: Документи, Кореспонденция, Информативни материали и Примери за ширещата се правна неграмотност в средите на правосъдната ни система

-

17.12.2016 Да закрием прокуратурата, тя ни е наистина твърде скъпа

 

Резултатите от присъдите вчера: Масларова и Станишев - невинни, а един нещастник с инициали М.Д.И. - виновен за това, че в условия на опасен рецидив отнел чужди движими вещи - стоки: 500 грама печени свински флейки, 500 грама печена пилешка пържола от бут и 555 грама печени пилешки пържоли от пилешко филе, общо на стойност 26,63 лева, за което ще изтърпява ефективно две години и половина лишаване от свобода.

Бележка. Присъдата на Старозагорския окръжен съд може да се прочете на адрес: http://www.osstz.com/reshenia/ND/2016/122016/0170fa16/253c1416.htm

Не знам за вас, но аз определено мисля, че е крайно време да закрием прокуратурата. Защо? Просто не можем да си я позволим. Тя ни е наистина скъпа, както се казваше в рекламния слоган на несъстоятелната вече КТБ.


Сега вече оправданите Масларова и Станишев могат да предявят искове за причинени вреди от неоснователните обвинения. И ако не успяхме да докажем чрез прокуратурата като единствен орган с компетенция да повдига и поддържа обвинения, че същите са основателни, сега ще трябва да отворим кесията на бюджета и да покрием бъдещите претенции, които евентуално ще имат тия двамата. Така хем не сме събрали сумите, за които е обвинена Масларова, хем няма да постигнем целите на обвинението, хем сме платили всичките разходи по този неоснователен и същевременно скъп процес, хем ще бъдем осъдени да заплащаме и вредите, които са причинени.

От друга страна, хващаме престъпника, който да се питаш какво може да прави с месото, което е откраднал, освен да го яде, и го осъждаме ефективно, за да го храним и издържаме още две години и половина в затвора.

Разходваме публични средства за социални политики, отчитаме намаляване на безработицата, без да правим уточнения в докладите, че в тях не включваме трайно безработните, които са загубили вече всякакви умения и не могат да се включат на пазара на труда и като не могат да се реализират и дори не успеят да задоволят елементарните си насъщни нужди, сме твърди - осъждаме ги да лежат в затвора и проблемът е решен. Така де - има човек навън, има проблем, няма човек навън, няма проблем. Само че някой накрая плаща сметката и това сме всички ние като общество.

Не, наистина предлагам да закрием прокуратурата, че тия разходи просто не се търпят.

 

 

 

No TrackBacks

TrackBack URL: http://softisbg.com/MTOS-4.32-en/MT-5.2.10/mt-tb.cgi/896

Leave a comment

About this Archive

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.