Арестувана е банда за имотни измами

Начало на блога

Обратно към всички статии и предавания за имотни измами

-

Оригинална публикация: в. "Сега", 25.01.2018 Арестувана е банда за имотни измами

-

Организирана престъпна група е спечелила около 300 хил. лв. от продажба на 5 имота с фалшиви документи, твърдят от спецпрокуратурата. Четиримата й членове са били арестувани при акция на ГДБОП миналата седмица.

Според разследващите те са действали в района на Стара Загора, Казанлък и Мъглиж. Двама души от групата са издирвали бедни и наркозависими и им давали по 500-1000 лв., за да ползват личните им данни. На база техните документи били изготвяни фалшиви нотариални актове. След това с тях имотите се продавали на реални клиенти.

Такава схема не е възможна без участието на нотариус, който да изповяда сделката. От свои източници "Сега" научи, че нотариусът, узаконил продажбите, е починал преди няколко месеца. Оттогава групата не е извършила нито една сделка.

Трима от задържаните остават в ареста, е решил съдът. Четвъртият е освободен с мярка "подписка", съобщиха от прокуратурата. При обиските в домовете им са иззети компютри, скенери, принтери и друга техника. Това е била "печатницата" на групата.

С тази техника един от арестуваните е правел фалшивите нотариални актове. Два документа за собственост са открити в колата на лидера на групата. Той е теглил парите за всички продадени имоти веднага след като сумите били преведени от клиентите.

Начало на блога

Обратно към всички статии и предавания за имотни измами

No TrackBacks

TrackBack URL: http://softisbg.com/MTOS-4.32-en/MT-5.2.10/mt-tb.cgi/1495

Leave a comment

About this Archive

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.