16.05.2019 Dnes.bg - Безнаказана кражба: Брат и сестра останаха без родната си къща в "Лозенец"

 

Начало на блога

Обратно към всички статии и предавания за имотни измами

  Фалшифицирали подписите им преди 8 години

Източник: https://www.dnes.bg/sofia/2019/05/16/beznakazana-krajba-brat-i-sestra-ostanaha-bez-rodnata-si-kyshta-v-lozenec.410439

Антоанета и Кръстьо Попови са брат и сестра, които разполагат с апетитен имот - родната им къща в столичния квартал "Лозенец".

Вече обаче не са собственици на къщата, а вчера багери са влезли в двора, за да я бутат, защото на нейно място ще се строи жилищна кооперация.

Пред камерата на Bulgaria ON AIR двамата разказаха, че всичко започнало с фалшифициране на техните подписи преди 8 години.

През 2011 г. в дома им идват двама непознати, които обясняват, че са служители на общината и ги карат да подпишат скици за актуализация на имотите. Оказва се, че са подписали предварителен договор за продажбата на родната си къща на ул. "Кръстьо Сарафов".

"Няма съмнение, че това е една от най-мощните мрежи за кражба на имоти в София и областта. Преминаха безпрепятствано съда през тези 8 години.", каза Антоанета Попова. Брат ѝ Кръстьо пък разказа, че с две експертизи са доказали, че двамата не са се разписвали на договорите, които са показвани в съда.

"Макар и по ксерокопията, експертизите предполагат, че под това, което сме подписвали е бил положен таблет, който взима отпечатък от подписа ти и след това може с устройство да се прехвърля", каза той в ефира на "България сутрин".

Благодарение на три листа от нескопосано и странно съставен предварителен договор хората остават без дом. Адресът в договора е на измислен адвокат, за да се получават там известията на съда и Антоанета и Кръстьо Попови нищо да не разбират за случващото се с имота им. Всичко става ясно чак от от имотния регистър, след като е минало първото заседание на Софийски градски съд, където фалшивата адвокатка е признала подписването на договора. "Започват обикновените истории като от сапунена опера, как двамата сме се скарали за имота, но цялата схема на кражба е толкова прозрачна и учебникарска, че е странно нито един съдия от Градския и Върховния касационен съд да не се усъмни.", обяснява измамената жена.

Двамата с брат й се чудят също как нито един съдия не е бил озадачен и от факта, че на тях им било платено със 180 000 лева, донесени в найлонова торбичка, но след това те не се явили при нотариус за финализиране на сделката.

Оказва се вече имотът им е препродаден няколко пъти, а вчера новите собственици вкарват багер и работници в двора на къщата в "Лозенец", за да започват да я бутат.

Антоанета и Кръстьо дори не са се изнесли още. Двамата се надяват на едно последно дело, което да обяви фалшивия договор за неистински документ, за да им върне родната къща, която обаче се оказва много апетитен имот.


-
Част от огромния брой коментари:


Съдебната система в БГ е в ПЪЛЕН КОЛАБС!! ТЯ работи в полза на крадци измамници политически измамници и всякакви богати бизнесмени -
СЪДЕБНАТА СИСТЕМА Е ЗА ЗАТВОРА!!- ПОЧТИ ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ОСЪДЕНИ!!
ГЕРБ СЪСИПА БЪЛГАРИЯ- !! ДЪРЖАВАТА НЕ СЪЩЕСТВУВА!
в ПРОТЕСТА В ГАБРОВО АЗ ВИДЯХ ЕДНО- ХОРАТА ИСКАТ ДЪРЖАВАТА ДА СПАЗВА ЗАКОНИТЕ!!


Епа как да вярваш на БГ съд и прокуратура!? Кажете ми! Те Иванчева осъдиха БЕЗ КАКВИТО И ДА БИЛО ДОКАЗАТЕЛСТВА! А Цветан Цветанов дето си купува апартаменти за по 50-100 евро парчето му дадоха орден стара планиана за заслуги! Еми КАК ДА ВЯРВАШ НА ТАКВИВА ГУЙНА!? Ба си държавата ба си системата! Телефонни измамници обират майките и бащите ни и досега няма и един хванат! Убиват те за 10лв в джоба и виновни няма! Крадът ти имота по начин дето е много ясен и виновни няма! Еми до кога бе!!!????


Проблема е в законите ни, които вменяват огромни права на разни бюрократи като нотариуси, обищинари и т.н., които обаче не носят никаква лична отговорност за действията и бездействията си. Проблема е в колосалната нормативна база, то не са закони, наредби, укази, то не е чудо, непрастанни промени, взаимнопротиречащи си закони и т.н. - как в такава ситуация да има действащо правораздаване?


Очевидно не си изслушал репортажа - правила са две частни експертизи и там са устанавили, че под подписяните скици е имало таблет, с които са пренесли подписа. При правосъдна система и държава пленени от мафията. това може да се случи и на мен и на теб. За съжаление никой не е застравован на тази територия.


Изобщо не са простовати хора - дамата е преподавател в Софийски университет. Но когато мафиата и държавата са едно и също, а правото е в ръцете на прасето ... може да си напраят каквото си поискат с когото си поискат.


Познавам хора, които имат къщи в централните части на София. Успели са да си ги запазят, но минавайки през всички кръгове на ада. Казват, че могат да напишат истински трилър за ужасите, които са преживели. Не е лесно да живееш в България. Не ти е позволено да вярваш, на когото и да е било.


Къде е ролята на държавата и държавните институции в този пладнешки обир. В кой век живеем та не може да се докаже измамата. Докога ще плащат честните хора, а мошениците ще безчинстват

Искам да кажа, че дори и аз (смятам се за образован) няма да разбера ако под някакъв документ има таблет (има едни такива дето се изполват от графични дизайнери, тънки и без екран). Сега дали ще се въжа на това, че някакви са дощли на крака за накакви скици - не знам, не мога да преценя, но и това е възможно - всичко е психология. Искам да каже, че при добре измислена схема, трябва да си наистина параноик за да и устоиш.


На ромите като бутнат една къща и скача цялата мААла ....при българите незаконно ти отнемат имуществото ....съдията казва "законно е отнето" и българите си мълчат ......багери лиии ? Да има по ербап българи там от тоя квартал че да ги обърнат .....римляните щяха да ги разкостят за ДжилязУ пък ние мълчим !


Това е пропаднала Бг в която могат да ти вземат всичко и нищо не можеш да направиш. Нужно е спешно ликвидиране на всичко престъпно от горе до долу.


къщурка или по-скоро терен от които могат да се искарат поне 2 милиона. Проблема е че с схемата 100% е вкарад норатиус, прокурор, кука и може би съдия. За апартаментче примерно за 150-200 бона като се разхвълят комисионните на всички по веригата - опрделено не се струва.

И по-шантави неща се случват. Филанкишията наема жилище, регистрира се там и после Бог знае как си вади нотариален акт като собственик на този имот. След това два пъти препродава жилището и чак на третия път,когато го купува нищо не подозиращ човек, реалният собственик разбира какво се е случило.


Колко хора изгоряха, без да са подписвали договор, а само след като са дали съгласието си наемателят им да се регистрира на съответния адрес. Как се вади нотариален акт от такъв човек, само на базата на адресната му регистрация? Значи има цяла мрежа от чиновници и юристи, която се занимава с такива измами.

В България е най-добре да си мошеник, тогава нищо не те лови. Всичко можеш да си правиш безнаказано, особено ако познаваш, когото трябва. Жалко за хората!


първо се откраднаха държавните заводи и фабрики,училищата и болниците,ткзс дворовете,в последните години започнаха да се крадат ниви масово.сега е ред на жилищата на хората.това става чрез корупция на най-високо юридическо ниво.


средата, в която живеем днес в БГ, е за хищници без душа!


Този бум из цялата страна свързан със строителството се дължи на пране на пари. Първо се изпраха кинтите по морето,то се застрои,сега се строят из цялата страна блокове.Всички знаем кой краде най-много и стои зад строителната мафия.


Излиза,че в БГ мафията може да си хареса на който и да е човек имота и да си го вземе.Законите така са направени,че обикновения човек не е защитен.


Няма съмнение, че това е една от най-мощните мрежи за кражба на имоти в София и областта. Преминаха безпрепятствано съда през тези 8 години.


На ул.Цар Асен, в Сф, близо до пресечката с ул."Гладстон" има една такава къща, за която се писа и по вестниците. Навремето, когато са били национализирани имоти на богати хора, собственичката на тази къща успяла да прехвърли на името на слугинята си само пристройката към къщата, срещу задължението тази слугиня да се грижи до живот за племенница със забавено умствено развитие. Това момиче-болното, починало не след дълго. Когато дойде реституцията се оказало, че слугинята си е извадила нотариален акт за цялата къща.


Вие ако знаете сайта на Агенцията по Вписванията за какъв хаос става дума. Справките са им грешни. Ако искаш може да вкараш Дядо Мраз, пе е собственик на имот, който е продал на Снежанка.


Това е добре обмислен план с участието на адвокат, нотариус и съдия . Съдебната система у нас позволява всякакви измами с имоти.


МНОГО ХОРА, КАТО ТЯХ ИЗГОРЯХА С ЖИЛИЩАТА СИ. А ИЗМАМНИЦИТЕ ПИРУВАТ ВЪВ ВСЕКИ ОКРЪЖЕН ГРАД И ОСОБЕНО В ТАКИВА С АПЕТИТНИ И СКЪПИ ЛОКАЦИИ.


Ще има промоция за някои хора хо 650 евро на зелено квадрата в новата кооперация .


и аз имах 300 кв.м. до Чепинци, а се оказа че вече ги нямам щото съсобственикът го продал без изобщо да знам и без да съм подписвал нищо


Участниците в измамата,трябва да получат най-строги присъди и те да бъдат изпълнени веднага.Независимо,дали са мастни лица,или магистрати.

БАЙ БАБО ДА НЕ ТИ СЕ СЛУЧИ ! ! !
КАКВА ПРОКУРАТУРА ИЗМИШЛЯШ ?
ПРОКУРОРИТЕ СА ЗАЕТИ ДА СИ ИЗБИРАТ АПАРТАМЕНТИ
ЗА КАКЪВ СЪД БЪЛНУВАШ? ! ?
ТИ НИМА НЕ ЖИВЕЕШ В БЪЛГАРИЯ ?
А МОЖЕ ДА СЕ ОКАЖЕ ЧЕ ПОСТРАДАЛИТЕ СА ДАЛИ ПОДКУП ЗА ДА ИМ ОТКРАДНАТ КЪЩАТА ! ?





 

 

Още по темата:

Имотната мафия и аз-anttoni.blog.bg, 2013/15, автор: Антоанета Георгиева Попова

Прекрасен, интелигентен разказ за най-ужасната, гнусна измама, която е сполетяла Тони и брат й - с фалшив предварителен договор е отнета наследствената им къща в кв. "Лозенец" - гр. София. Купувачката, някаква дрипла, била платила кеш 180 000 лв. при подписването му. 

 

  -

 

Начало на блога

Обратно към всички статии и предавания за имотни измами

 

No TrackBacks

TrackBack URL: http://softisbg.com/MTOS-4.32-en/MT-5.2.10/mt-tb.cgi/1805

Leave a comment

About this Archive

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.