03.07.2018 Спипаха две жени за имотна измама

Начало на блога

Обратно към всички статии и предавания за имотни измами

-

https://novini.bg/bylgariya/syd-i-prokuratura/488775

В Плевен ще съдят две жени, измамили мъж с обещание за продажба на апартамент като му причинили имотна вреда от 7 800 лева, съобщиха от прокуратурата.
Районната прокуратура в Плевен обвини Г. У. като извършител и Ч. П. като помагач. Двете жени на 12 декември 2017 г. измамили мъж с апартамент, който всъщност не се продавал, а се давал под наем.
Обвиняемата Г. У. работела като посредник на сделки с недвижими имоти. През септември 2017 г. решила да печели пари като на хора, които искат да купят имоти, предлагала жилища, които се отдавали от собствениците под наем. Сумите, които получавала за капаро от купувачите, прибирала за себе си. Пострадалият искал да си закупи апартамент в Плевен и се обърнал към обвиняемата за сделката. Тя имала ключ от апартамент на жена, пребиваваща в Германия, която търсела наематели за жилището си, обаче той бил предложен за покупка на пострадалия. За да е по-убедителна жената извикала своя позната - втората обвиняема - да се представи за собственичка на апартамента. Пострадалият се съгласил да купи жилището за 13 000 евро и им дал капаро от 7800 лв.
Сделката обаче не минала пред нотариус. Пострадалият се опитвал да се свърже с обвиняемата Г.У. много пъти, но не успял и така се стигнало до разкриване на измамата от прокуратурата.
Предстои насрочване на делото в съда.


-

Начало на блога

Обратно към всички статии и предавания за имотни измами

-

No TrackBacks

TrackBack URL: http://softisbg.com/MTOS-4.32-en/MT-5.2.10/mt-tb.cgi/1657

Leave a comment

Categories

Powered by Movable Type 5.2.10

About this Archive

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.