Тачева погна нотариус заради Петър Драшков

Начало на блога

Блогът съдържа 4 части: Документи, Кореспонденция, Информативни материали и Примери за ширещата се правна неграмотност в средите на правосъдната ни система

-

Обратно към всички статии и предавания за имотни измами

-

Посл. актуализация: 20.10.2022

-

Тачева погна нотариус заради Петър Драшков

stat14 ноември 2008 / Редактор Надежда Христова

Миглена Тачева настоява кметът да полага подписа си лично пред нотариуса при сделки с общински имоти
 
(Ах, какво оригинално  предложение! Ще ми паднат очилата!)
Резултат с изображение за astonished
-
При издаването на нотариален акт за собственост на Петър Иванов Драшков върху терен, купен от Столична община, са допуснати значителни нарушения.
-
 

Това обяви пред журналисти по време на изнесеното заседание на Висшия съдебен съвет в Боровец министърът на правосъдието Миглена Тачева. Тя допълни, че изводът е въз основа на възложена от нея проверка, предаде БГНЕС.


Преди месец започна разследване срещу Петър Драшков, който е брат на уволнения зам.-шеф на ДАНС Иван Драшков. Проверяван е нотариус Емануил Каракашев, който е изповядал сделката за прехвърляне.
Тачева каза, че е разпоредила да започне дисциплинарно производство срещу Каракашев, който при издаването на нотариалния акт е проявил сериозна небрежност. Има груби несъответствия и фактологически разминавания в данните, посочени в нотариалния акт, отбеляза министърът. Например приложената скица се отнася за 5-ти или 6-ти парцел, а в нотариалния акт е отбелязано, че собствеността е върху 4-ти и 5-ти парцел. Противоречие има във всички приложения за собственост.

-

Забележка. Този случай напомня на нашия, но нотариалните актове на Иван Иванов 007 и другите му "разминавания"  удрят в земята Каракашев. Вж Документите, с които е извършена измамата със земите на майка ми и по-специално двата нотариални акта на Иванов: Нот. акт от 14.03.2013 с номерирани грешки и към тях - обяснителни бележки и Нот. акт от 18.03.2013 с номерирани грешки и към тях - обяснителни бележки.

 -


Миглена Тачева допълни, че във връзка с този случай е разпоредила и проверка на Службата по вписвания на имоти в София, където също са допуснати пропуски, свързани с нотариалния акт на Петър Драшков. Единствено в тази служба няма система за случайно разпределяне на преписките за съдиите по вписванията. Няма и добра организация, отбеляза министърът, цитирана от БТА.


Прокуратурата образува разследване срещу него за измама с покупката на 14 декара в кв. "Стрелбище" от Столична община с фалшив подпис на кмета Бойко Борисов. Собственик на имота става Петър Драшков, като шеф на фирма "Сида-ЕС".


При сделки с общински имоти подписът на кмета трябва да се полага лично пред нотариуса, който изповядва сделката, категорична е Миглена Тачева. Така нотариусът ще носи персонална вина, ако в документа има фалшив подпис на кмета, смята министърът.

-

Забележка. Много силен финал! Цял целеничък министър на правосъдието да не знае, че полагането на подпис се извършва лично пред нотариуса  - основно правило открай време! Правосъдният министър да не знае, че нотариусът носи персонална вина (отговорност), ако в документа има фалшив подпис на кмета или на когото и да било! И да предлага законодателни промени в тази насока? А-а-а, не! 

 

 

Коментари под статията (анонимни):    


123 ( нерегистриран )    
15.11.2008 01:28
Трябва много да се засили контрола над нотариусите. Твърде много нередности вършат.
 
ахмед ( нерегистриран )    
14.11.2008 19:38
нотариусите са много криминални типове ...
Пр неприсъствени пълномощни с който взимат жилищата на възрастни хора...
 
Ot America ( нерегистриран )    
14.11.2008 18:26
Приказки, приказки от 1001 нощ. Тачева, такива като теб всеки ден приказват и нищо не вършат.
 

user ( нерегистриран )    
14.11.2008 17:39
Добро утро - нотариуса ще се прави на ущипан, докато не му вземат правата и не послужи като назидание за останалите крадливи нотариусчета ! Във всичките схеми има измамник, адвокат, нотариус и човек от общината - от четиримата само нотариуса е известен - да го притиснат и ще ги изпее останалите крадливи боклуци ! Големият бизнес - нещастни крадливи душички намерили някакви елементарни измамни канали и си пълнят гушките - естествено, че няма да е задълго, сега се крият и треперят да не ги хванат, пълни нещастници - ама се мислят за бизнесмени ... жалка родна картинка !


м. иванов ( нерегистриран )    
14.11.2008 17:02
Тази тачева май си приказва колкото да ни замазва очите. В тази агенция по вписванията нищо не е наред.

-

Послепис, 18.02.2015 г.

По вина на прокуратурата

Прекратено е делото по аферата "Златното пате" с "фалшифицирания" подпис на Борисов"

В сряда се оказа, че делото трябва да бъде прекратено, защото прокуратурата е прекрачила с един ден едномесечния срок за ново внасяне в съда още през юли. Тя е трябвала да внесе делото до 28 юли, но е направила това на 29 юли.

-

20 Окт. 2022, lex.bg: Прокуратурата е осъдена да плати близо 200 000 лева на бивша деловодителка за делото „Златното пате"

"Прокуратурата е осъдена да плати обезщетения за близо 200 000 лева на бившата съдебна деловодителка Даниела Малинова, която беше оправдана след почти 10-годишна сага в делото за имотна измама, станало известно като „Златното пате".
    По него основен подсъдим трябваше да бъде Петър Драшков, който е брат на бившия зам.-шеф на ДАНС Иван Драшков, но той се спаси от процеса, след като прокуратурата се забави и внесе обвинението му в съда един ден след абсолютния краен срок."
и т.н.

-

Shocked Chameleon

-

Начало на блога

Блогът съдържа 4 части: Документи, Кореспонденция, Информативни материали и Примери за ширещата се правна неграмотност в средите на правосъдната ни система

-

Обратно към всички статии и предавания за имотни измами

-

No TrackBacks

TrackBack URL: http://softisbg.com/MTOS-4.32-en/MT-5.2.10/mt-tb.cgi/936

Leave a comment

About this Archive

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.