Хари Стоянов, Вселенно безброй азове
срещи с Юрай Ацей
Електронно издание в pdf формат. За прочитането му е необходим Adobe Reader!
Към библиотеката BG Latinica

Вселенно безброй азове
© Хари Стоянов
Вселенно безброй азове

1981

Поръчайте pdf книги, готови за отпечатване с принтер

Цялата книга можете да изтеглите
тук (230 KB).
Препоръчително е да щракнете с десния бутон на мишката върху горния линк и от изскочилото меню да изберете: Save Target As... или Download With (...), ако имате инсталирана специална програма за download
Вселенно безброй азове
Дали ще ми повярвате...
Изведнъж опиянението ни прехвърля през годините
Сега се сетих
Веселият подскоклив АЗ ме събуди
Азовете са термин...
Минавам под тополите
За една година Юрай беше успял...
В книгата на Юрай пишеше...
Човек трябва да бъде освободен от всякакъв вид предразсъдъци...
А хората, които бяха затворили Юрай...
Юрай няма да бяга като герой на приключенски роман...
Ако попитате Юрай какви са хората...
Авторът започва да пише тази повест, когато е последен курс студент - през 1979-1980 г. Завършва я през 1981 г., малко след завършване на славянска филология в СУ.


...И така Юрай стана герой на тази книга. И щеше ли да стане, ако не съществуваше една чудесна пролет с топло слънце и море, с благоуханни цветове в крайморските паркове на чудесен град. И навсякъде – свободни и щастливи хора. А изведнъж – всичко това помрачено с лека ръка от бездушните рицари на отживялото. Какво ги интересува тях човешкото щастие? Вие ще се убедите от това, което ще напиша, но знаете ли? Страх ме е да не се срещнете с тях наистина. Започвам да разбирам Юрай. Не било толкова трудно. Всичките ми кошмарни сънища са свързани с нещо военно.
...
...Юрай ми каза, че докато огромната част от хората на Земята не са се отърсили от антиазовите си предразсъдъци, то обединението на азовете е невъзможно. Дори повече от невъзможно. На сегашния етап от човешкото развитие то е абсурдно. Юрай мисли, че затова и хората все още изключително и изключително трудно се свързват чрез телепатия. Според него, телепатията е независимо равноправно общуване на азовите миниобщества помежду си. Първата стъпка към разумно овладяване на азовете е коренната демократизация на човешкото мислене. По насилствен път това е невъзможно. Това означава, че военните никога няма да успеят да овладеят това свръхмогъщо природно оръжие. Разумната материя достига велик израз в качествено новото съзнание, което е плод на нейни немутирали форми, т.е. антиазовото съзнание е абнормално състояние на тази висша материя.