Данило Марич, Лешоядки
превод на български език: Хари Стоянов
Електронно издание в pdf формат. За прочитането му е необходим Adobe Reader!
Към библиотеката

Данило Марич, Лешоядки
© Данило Марич
Лешоядки

превод Хари Стоянов © 2018Цялата книга можете да изтеглите
тук (0.8 MB).
Препоръчително е да щракнете с десния бутон на мишката върху горния линк и от изскочилото меню да изберете: Save Target As... или Download With (...), ако имате инсталирана специална програма за download


ЛЕШОЯДКИ
ГЛАВА 1.
ГЛАВА 2.
ГЛАВА 3.
ГЛАВА 4.
ГЛАВА 5.
ГЛАВА 6.
ГЛАВА 7.
ГЛАВА 8
ГЛАВА 9.
ГЛАВА 10.
ГЛАВА 11.
ГЛАВА 12.
ВЕЛИЧИЕ И ПАДЕНИЕ НА АМЕРИКА – КРИТИКА ОТ МИЛОСАВ ДЖАЛИЧ
БЕЛЕЖКA ЗА ПИСАТЕЛЯ
       „Годишно в Америка се умъртвяват десетки хиляди безпомощни хора:
       - Без обществеността в Америка да научи за това.
       - Престъпленията не се регистрират.
       - Убийците не се преследват.
       - Убийствата са от користолюбие, предумишлени, планирани и организирани.
       Зависим съм от моята убийца и, моля ви, не за­почвайте съдебна процедура, докато не умра. А ще умра, вероятно след единадесет седмици. Смъртта е планирана и това вече не може да се промени.
       Предупреждавам ви, че съществува една много по­тайна, но и силна организация с десетки хиляди убийци. Завзели са градовете и нито един техен член още не е разкрит. Действат в рамките на дружеството „Скъпи дя­довци“ и агенцията „Весел старец“.
       Членове на дружеството са опитни жени, на възраст между петдесет и седемдесет години, и са малко образова­ни. Годишната им чиста печалба е по около 400 000 долара на член.
       Панически ви моля: Защитете немощните старци.
       Аз вече съм неподвижен, едва малко мога да говоря, чета и пиша, изолиран съм от приятели и това писмо трудно ще достигне до вас. С целия риск, но и с надежда, трябваше да го напиша.
       Ако писмото попадне в недобронамерена ръка, и нея, тази ръка, най-смирено моля да не си отмъщава през тези последни седмици от живота ми, като се надявам, че и у нея, тази ръка, е останало още поне малко състрадание.
       Като начало, за следователите посочвам имената на убийците от групата, в чието обкръжение живея: Патриша, Елизабет, Ен, Маргарет, Барбара и Дана.“