Montalk, Неконвенционално знание за начинаещи
превод Хари Стоянов
Електронно издание в pdf формат. За прочитането му е необходим Adobe Reader!
Към библиотеката

Неконвенционално знание за начинаещи

(cc) Montalk
Неконвенционално знание за начинаещи
, 2008
превод © Хари Стоянов, 2012

Поръчайте pdf книги, готови за отпечатване с принтер

Цялата книга можете да изтеглите
тук (430 KB).
Препоръчително е да щракнете с десния бутон на мишката върху горния линк и от изскочилото меню да изберете: Save Target As... или Download With (...), ако имате инсталирана специална програма за download
Неконвенционално знание за начинаещи
1. ОСНОВИТЕ
2. СЪЗНАНИЕ
3. ПРОБУЖДАНЕ
4. ИГРАТА, НАРЕЧЕНА ЖИВОТ
5. УМ НАД МАТЕРИЯ
6. ОБРАТНА ВРЪЗКА С ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА
7. КОСМОЛОГИЯ
8. ВИСШИ НЕГАТИВНИ СИЛИ
9. ИЗВЪНЗЕМНИ
10. ПРОИЗХОД НА ЧОВЕЧЕСТВОТО
11. КОНТРОЛНАТА СИСТЕМА
12. ИЗВЪНЗЕМНА ИЗМАМА
13. ВРЕМЕ ЗА ПРЕХОД
14. СВРЪХИЗМЕРНАТА КОНТРОЛНА СИСТЕМА
15. ЕМОЦИОНАЛЕН БАЛАНС
16. БОРБА НА ПРОТИВОПОЛОЖНОСТИ
17. ПОМАГАНЕ НА ДРУГИТЕ
18. ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ ДУМИ
ИЗТОЧНИЦИ
ПОКАЗАЛЕЦ


Ако невежеството е благословено, защо да търсим истината? Защото трайната свобода е много по-ценна от временното удобство. Истината ви освобождава от манипулацията, неправилната преценка и разочарованието, които невежеството неизбежно носи. Търсите знание, а никакво външно удоволствие не може да запълни този вътрешен вакуум, копнеещ да бъде запълнен със значение, цел и разбиране.

Обществото някога е страдало от невежествено суеверие; днес страда от невежествен скептицизъм. Когато хората са изправени пред предизвикателно становище, повечето от тях виждат само това, че то се различава от тяхното собствено, като така пропускат както по-висши истини, които са извън техните възможности за узнаване, така и явни измами, които са под прага на тяхното лековерие. Висшето знание следователно е неконвенционално, защото онези, които го търсят, са изтласкани извън конвенционалните рамки на обществото. Тези търсачи на неконвенционално знание следват своите сърца и отварят своите умове, обръщайки повече внимание на освобождението на душите си, отколкото на конвенциите на обществото.